Bata: „Együtt küzdve kell hajtanunk”

Vasárnap 15 órától újabb hazai mérkőzést játszik a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as felnőtt csapata. Ez alkalommal a Kozármisleny érkezik a városi stadionban, amely csapat az elmúlt 5 mérkőzésén nem kapott ki. Nehéz összecsapás lesz, de Bata Kristóf bízik a győzelemben.

Szó mi szó, az elmúlt hetekben nem úgy jött ki a lépés a bajnokságban a Hódmezővásárhelyi FC számára, ahogy azt szerette volna a csapat. A bajnokságban az elmúlt négy mérkőzésen nem sikerült pontot szerezni, igaz a MOL Magyar Kupában összejött a továbbjutás Bata Kristóf góljával. Az Abda elleni meccs és a legutóbbi Taksony SE elleni meccs is hasonlított egymáshoz. Mindkét találkozót sok-sok vásárhelyi helyzet jellemezte, ennek ellenére egy-egy gól született, a Taksony ellen ez ráadásul végül nem is ért pontot. A játék tehát alakult az elmúlt mérkőzéseken, ám a gólszerzésben még van hova javulni.

„Sajnos kicsit valóban úgy érzem, hogy gödörben vagyunk. Minden csapatnál és játékosnál van ilyen periódus, de ebből egy úgy tudunk kijönni, ha fejben összerakjuk a dolgokat együtt, csapatként. Tanulnunk kell a hibáinkból és a rossz döntésekből, a meccsek értékelésén is erről volt szó. Sokkal koncentráltabbnak és felelősségteljesebbnek kell lenni a kapu előtt, mert rendre eljutunk oda, de nem értékesítjük a helyzeteket. A héten ezt beszéltük át és a játékunkat próbáltuk tökéletesíteni, amit hétről-hétre játszunk, hogy eredményes is legyen és reméljük, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét” – fogalmazott csapatunk játékosa Bata Kristóf.

A Kozármisleny ellen sem számíthatunk könnyű meccsre. A vendégek ugyanis az elmúlt öt meccsükön rendre pontokat szereztek, 3 győzelem és 2 vereség a mérleg, de természetesen nem lehetetlen küldetés a pontok hazai pályán tartása, viszont a sikerért keményen meg kell küzdeni.

„Arról a környékről származom, javarészt személyesen is ismerem őket, volt, akivel futballoztam együtt. Igazából egy jó társaság, jó nevekkel és jó futballistákkal. Viszont egyértelműen győzelemre számítok, mint mindig. Másképp nem is lehet kimennie a pályára egy futballistának. Véleményem szerint az lehet az előnyünkre, ha csapatként, egymásért játszunk, mint mondjuk a Vác elleni mérkőzésen, ami nagyon nehéz volt, de egységesen, együtt küzdve hajtottunk. Egy-két villanásra is szükség van és nekünk is megvannak azok a labdarúgóink, akikben benne van az extra. Ha ez a két dolog kijön a pályán, akkor nem lesz kérdés a végeredmény sem. Harmadrészt itthon játszunk, viszonylag sokan kilátogatnak a mérkőzéseinkre és a csapat nevében is mondhatom, hogy ez nagy segítség és támogatás nekünk. Ez is plusz lökést ad!” – zárta várakozásait Bata Kristóf.

A Hódmezővásárhelyi FC – HR-RENT Kozármisleny mérkőzés vasárnap 15 órakor kezdődik, számítunk rád is a lelátón!

Hajrá Vásárhely! Hajrá HFC!