Márki-Zay Péter két éve Vásárhelyen – 11. rész

Az önjelölt miniszterelnök-jelölt látványosan egyre nagyobb íveket ír le a DK-támadás és a DK-hoz dörgölőzés hullámvasútján, hol Gyurcsánnyal riogat, hol hűségesküt fogad neki, forgatja a szavakat és a köpönyeget.

Márki-Zay Péter Gyurcsány Ferenchez való viszonyán lassan a magyar politikai élet peremvidékének legkülönösebb vadvirágai hajtanak ki. A balliberális vásárhelyi polgármester keblében dédelgetett miniszterelnöki ambíciókat ma már csak az nem látja, aki nem akarja. A „nincsenek politikai ambícióim, de elindulok a miniszterelnök-jelölti választáson” vagy a „nem én akarok miniszterelnök lenni, hanem nagyon sokan ezt akarják” jellegű politikai abszurdokat ma egy újabb gyöngyszemmel koronázta a magyar politikai élet materialista keresztény ájtatos manója: az előválasztáson indulva nem magát, hanem a győztest fogja támogatni – firkálta Facebookjára.

Naná, az olimpián sem azért indulunk, hogy győzzünk, hanem azért, hogy sokévnyi edzéssel, önsanyargatással segítsük az emberiséget a legjobb sportoló kiválasztásában, hogy szétszenvedjük az agyunkat, aztán “futottak még” versenyzőként tapsoljunk az aranyérmesnek. Hát, persze. Roppantul hihető!

És amikor arra gondolnánk, hogy ez a hatalmas önfeláldozás, ez a hazáért oly epedő kebel már nem zúgathatja jobban a szív harangját, Márki-Zay már-már Zámbó Jimmy és Balázs Pali világát is megszégyenítő magasságba emelkedik „Nekem csak a gyermekeim és az ország jövője a fontos” – hangzik őszinte vallomása. Csakis, persze. Szív, hát szakadj meg!

Márki-Zay látványosan egyre nagyobb íveket ír le a DK-támadás és a DK-hoz dörgölőzés hullámvasútján, hol Gyurcsánnyal riogat, hol hűségesküt fogad neki, forgatja a szavakat és a köpönyeget, ficereg, hogy közelebb jusson a tűzhöz. Rendületlenül járja az országot, nemcsak az ATV langymeleg stúdiójába, de a legkisebb helyekre is elmegy, energiát és időt nem sajnálva, és terjeszti tanait, no meg persze gyűjti a szövetségeseket maga mellett.

Ja, hogy Hódmezővásárhely mindeközben elbukott egy 5 milliárdos könyvtárfejlesztést, várhatóan elveszti a szennyvíztelep-korszerűsítésre megnyert 1,5 milliárdot és a Bethlen 5 milliárdos bővítés is bukni látszik? Hát, így jártunk. Úgy tűnik, mi, vásárhelyiek, ezzel fizetjük Márki-Zay miniszterelnök-jelölti kampányát. Nem valami olcsó mulatság, és akkor még finoman fogalmaztunk…