Továbbjutott a kupában a HFC

Vasárnap a Taksony vendégeként folytatta az NB III-as bajnokságot a HFC felnőtt csapata. A találkozón sok helyzetet sikerült kialakítani, ám csak egyszer talált be a Vásárhely, a hazaiak helyzet kihasználása jobb volt és otthon tartották a három pontot.

Nem sikerült megtörni a HFC rossz szériáját az NB III-as labdarúgó bajnokság Közép csoportjában. Mindez pedig azért is bosszantó, mert a helyzetek megvoltak, a gólszerzés azonban ez alkalommal is komoly nehézséget okozott.

A kezdetektől fogva igyekeztek támadni, aminek úgy tűnt, meg lehet az eredménye, többet volt náluk a labda, ziccereket is sikerült kialakítani, egy alkalommal a kapufát is eltalálták, a kihagyott lehetőségek viszont megbosszulták magukat. A Taksony első próbálkozásából gólt szerzett, szinte a semmiből, így ők vonulhattak előnnyel az öltözőbe.

A fordulás után is próbálta azt játszani a HFC, amit a szünet előtt, ennek végre eredménye lett, Pleszkán egyenlíteni tudott. A fiúk ezt követően is hajtottak és próbálták megrúgni a második gólt, de úgy tűnt, ezen a napon is átok ül a gólszerző cipőkön, egyik ziccert sem sikerült értékesíteni. A túloldalon viszont egy szöglet utáni kavarodásnál újból előnybe kerültek a hazaiak. Ekkor 10 perc volt hátra a mérkőzésből. Az említett átok pedig továbbra is ott ült a csapaton, jól példázza ezt a hajrá egyik helyzete. Tapiska rontott be a tizenhatoson belülre, csak szabálytalanul tudták megállítani, így jöhetett a büntető. A labda mögé Pleszkán állt, azonban nem lett egyenlítés és második gól, mivel Palásthy érezte, hogy hova tart a labda és védeni tudott.

NB III Közép csoport, 11. forduló

Taksony SE – Hódmezővásárhelyi FC 2-1 (1-0)

Taksony: Palásthy, Hesz, Szalai, Búrány, Gulyás, Fodor, Simon, Tóth, Balázs, Kun, Pesti
Csere: Scheilinger, Fajta, Szabó, Iványi, Kukoricza, Félegyházi, Király
Edző: Schőn László

HFC: Weszelovszky, Gyüre, Darida, Bata, Koncz, Tapiska, Orosz, Ludánszki, Katona, Forró, Pleszkán
Csere: Kandó, Tóth, Gyürki, Orovecz, Mezei, Mohácsi, Molnár
Edző: Szűcs Róbert

Gólszerzők: Simon, Hesz illetve Pleszkán

Nyilatkozat: „Talán most már üres kapura fogunk gyakorolni, mert ennyi helyzetet nem lehetett büntetlenül kihagyni. A játékkal nem volt baj, de a helyzetkihasználásunkkal igen.”

HFC