Lázár János: nincs az a földi kincs, ami az egészségnél többet jelent 1

Átadták a mintegy 30 millió forintból felújított királyhegyesi egészségházat, az ünnepségen a térség országgyűlési képviselője kiemelte: magyar egészségügy legerősebb lába az a nyolcezer háziorvos, aki szolgál vidéken és a városokban.

A Magyar Falu Programban pályázott a királyhegyesi önkormányzat az egészségház felújítására, a beruházásban emellett azonban új bútorok és eszközök vásárlására is lehetőség volt. A település polgármestere az ünnepségen kiemelte, 2010-ben meghirdették az élhető falu programját, azóta szinte minden évben van egy-egy olyan beruházás, amit véghez tudnak vinni a pályázati lehetőségeknek köszönhetően.

Lázár János a köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy az utóbbi időben mindenki megérthette, hogy most is ugyanúgy, mint korábban bármikor, az egészség jelenti a legtöbbet.

– Nincs az a földi kincs, anyagi erő, ami az egészséges emberi életet pótolni lenne képes – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője. Mint mondta, a választókerületében nagyon sok idős él, ezért is örült különösen annak, hogy a polgármesterek úgy döntöttek, orvosi rendelőket újítanak fel, műszereket próbálnak vásárolni.

Lázár János: nincs az a földi kincs, ami az egészségnél többet jelent 1

A kormány az elmúlt években jó néhány lépést tett annak érdekében, hogy legyenek háziorvosok, és a megbecsültségük javuljon., hiszen a magyar egészségügy legerősebb lába az a nyolcezer háziorvos, aki szolgál vidéken és a városokban, ők biztosítják a polgárok egészségét, és segítik őket a hétköznapokban.

A térség országgyűlési képviselője arról is beszélt, hogy nagyon fontosnak tartja a térségben élők számára a minél teljesebb, jobb élet biztosítását, annál is inkább, mert az utóbbi években a migráció és a járvány is rámutatott arra, hogy a nagyvárosok legnagyobb vesztesek, nem biztos, hogy képesek az emberek életét garantálni.

A képviselő úgy véli, ha lesz összefogás, akkor képesek lehetünk olyan életfeltételeket teremteni minden itt élő magyar embernek, hogy ne csak születni, hanem élni is érdemes legyen ebben a közösségben.

Nagy Szabolcs
Makó Híradó