Főkertészt keres Vásárhely 1

Felmondott a korábbi főkertész, ezért új szakemberre van szükség a városházán – hangzott el a péntek délelőtti vásárhelyi közgyűlésen.

Az elmúlt hetekben beszámoltunk arról, hogy újabb szakember mondott fel a városházán, ugyanis a városi főkertész, Rárósiné Tapodi Petronella hosszú évek után távozott a posztjáról. A témáról a pénteki rendkívüli közgyűlésen is szó esett, ami kapcsán Márki-Zay Péter elmondta: valóban megüresedett a főkertészi pozíció, ezért várják a kertészek, kertészmérnökök jelentkezését. – Szükség van egy jó szakemberre – hangsúlyozta a polgármester.

Főkertészt keres Vásárhely 3

Elhangzott továbbá, hogy a koronavírus miatt a távolságtartás, a kötelező maszkviselés és a folyamatos fertőtlenítés bekerül az önkormányzati együttélés szabályai közé, ezért ezek immár nem csak javasolt óvintézkedések, hanem kötelezőek is a településen.

Főkertészt keres Vásárhely 6

November elsejétől költséghatékonyság miatt nem a HMSZ Zrt.-hez, hanem egy új intézményhez tartozik a közétkeztetés – döntött a testület. Benkő Zsolt fideszes képviselő megjegyezte: nem látja át, miért lesz ez kedvező a városnak.

Főkertészt keres Vásárhely 4

A válasz szerint a város eddig a HMSZ-től, mint cégtől megvásárolta a szolgáltatást, míg az új intézménynek a jövőben támogatást nyújt a feladathoz, így annak nem lesz ÁFA-vonzata. A becslések szerint 18-20 millió forintos megtakarítást várnak az intézkedéstől.

Főkertészt keres Vásárhely 2

A grémium arról is határozott, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kedvezmények mellett tevékenykedhet a Serház tér 2-4. szám alatti önkormányzati épületben, mindaddig, míg más telephelyet nem jelent be.