Weszelovszky: „Motiváltak vagyunk és bizonyítani szeretnénk” 1

Az elmúlt heti MOL Magyar Kupa „kaland” után a hétvégén ismét NB III-as bajnokit rendeznek. A Hódmezővásárhelyi FC a Taksony vendégeként léphet pályára.

Az elmúlt hétvégén szünetelt az NB III-as labdarúgó bajnokság, a csapatok a MOL Magyar Kupában voltak érdekeltek. A HFC A Győr-Moson-Sopron megyei Abda otthonában játszott és aratott 1-0-s győzelmet. Ez továbbjutást ért, de szükség is volt a sikerre, hiszen az azt megelőző három bajnoki meccsen pont nélkül maradtak a kék-sárgák.

„Az elmúlt három bajnoki mérkőzés nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de átbeszéltünk mindent. A hibákból tanul az ember, szokták mondani, nekünk is így kell tenni. Személy szerint úgy vélem, jókor jött a kupamérkőzés, kellett már a sikerélmény a csapatnak és természetesen ezekből a sikerekből kell építkezni és lépésről lépésre továbbvinni minden meccsre. Ha így teszünk, akkor az eredmény is jönni fog” – fogalmaz Weszelovszky Gábor, csapatunk kapusa.

Az építkezés pedig már most vasárnap folytatódhat, a Taksony vendégeként lép pályára a csapat az NB III Közép csoportjában. A házigazdák a mieinkhez hasonlóan 12 pontot gyűjtöttek, 3 győzelem, 3 döntetlen és 4 vereség az eddigi mérlegük, mondani sem kell, hogy igazán fontos volna a pontszerzés ellenük, ám ez nem lesz sétagalopp.

„Küzdelmes mérkőzésre számítok, a Taksony egy masszív csapat, ugyanannyi pontjuk van, mint nekünk, így mondhatni tipikus hatpontos mérkőzés. Ezeket rendszerint az a csapat nyeri, aki fegyelmezettebb és jobban küzd a pályán. Ha elhisszük, hogy ez a csapat mi leszünk és alázatosan egymásért küzdve játsszuk le a 90 percet, akkor nem lehet kérdés az eredmény. Motiváltak vagyunk és bizonyítani szeretnénk, hogy több van a csapatban, mint amit az elmúlt 3 forduló eredményei mutatnak” – teszi hozzá kapusunk.

A mieinket akár a revansvágy is hajthatja, hiszen a 2018/19-es szezonban találkozott legutóbb a két csapat az NB III-ban, akkor a Taksony az őszi és a tavaszi mérkőzésen is nyerni tudott.

A Taksony SE – Hódmezővásárhelyi FC párharc szeptember 27-én, 16 órakor kezdődik.

Hajrá, Vásárhely!

HFC