ATEV: sértő és hitelrontó az aláírásgyűjtés

Békés és Bács-Kiskun megyei politikai aktivistákat, politikusokat is felvonultatott az ATEV elleni tüntetésén Márki-Zay Péter, de még szegedi balliberális szereplővel is színesítette a kórust. Ennek így, vajh, mi köze volt Vásárhelyhez?

Aktuális és soros tüntetését ezúttal a helyi fehérjefeldolgozó ellen szervezte Márki-Zay Péter. Mint beszámoltunk róla, finoman fogalmazva is kudarcba fulladt a demonstráció, tekintettel arra, hogy a várt ezrekkel szemben mindössze szűk száz fő jelent meg a politikai happeningen.

Hab a tornán, amire egy olvasónk hívta fel a figyelmet (jogosan!): annak ellenére, hogy egy egyértelműen helyi ügyről és vitáról van szó, az eseményen számos vidéki balliberális politikai aktivista és politikus is feltűnt, hogy erősítse a „tömeghatást”. Így beszédet mondott az LMP megyei elnöke, Fehér Attila Hódmezővásárhelyről Szegedről, valamint a Jobbik Bács-Kiskun megyei elnöke, Bács-Kiskun megyei közgyűlés ellenzéki frakcióvezetője, Szűcs Imre Hódmezővásárhelyről Soltról, s Márki-Zay külön is üdvözölt egy hódmezővásárhelyi Békés megyei balliberális különítményt, Csóka-Szűcs Jánost, a Momentum gyulai tagját, az MMM ottani vezetőjét és kísérőit.

Ezek után olvasónk szerint már csak egy kérdés maradt (s egyetértünk vele): vajon Gyuláig bűzlik az ATEV, netán Márki-Zay magamutogató színjátékáról, öncélú politikai habveréséről volt szó már megint?