Becsomagolták a földeáki községházát

Az utcafrontra és az udvari részre is jutott a hőszigetelésből, mely csak egy része a községháza 30 milliós felújításának. Új bejárati ajtaja is lesz.

Szépen elhaladtak a földeáki községháza modernizálásával a kivitelezők. Főleg a helybéliek látják nap mint nap, ahogy haladnak.

Az épületet már teljesen becsomagolták a hőszigeteléssel, s az ablakok külső részét is teljesen újra cserélték. A földeáki önkormányzat eredetileg a Magyar Falu Programba beadott pályázatával célozta meg a közös önkormányzati hivatal energetikai felújítását, ám végül a Belügyminisztérium pályázatán nyert harmincmillió forintot erre a célra.

A munkálatok augusztus elején indultak meg, s a várhatóan szeptember végéig tartó felújítás ideje alatt egyetlen munkanapra sem kellett bezárni az épületet az ügyfelek előtt.

Az már menet közben derült ki, hogy az épület főbejáratának (még eredeti) ajtaját kicserélik, annak rossz állapota miatt. És várhatóan megújul a régi Községháza felirat is, mely „ö”-betűjéről egy ideje elveszett a kettőspont…

Forrás, fotó és teljes cikk: Korom András/Makó Híradó