Koronavírusos lett két pitvarosi diák 1

Ezért mától egészen jövő hétfőig digitális órarendben azaz odahaza tanulnak a hetedikes és a nyolcadikos diákok. A két tanuló már a gyanú óta nem jár az iskolába, a suliban csak a tantermekben nem kell szájmaszkot hordani, ha biztosítható a megfelelő védőtávolság.

Két, a pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felső tagozatos diákja COVID -tesztje bizonyult pozitívnak. A gyerekek érintettségük valószínűségének jelzése óta nem jártak iskolába.

Az intézménnyel kapcsolatban az Operatív Törzsnek tett bejelentés alapján a köznevelésért felelős államtitkár azt a javaslatot tette, hogy a pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7-dik, 8-dik osztály számára szeptember 21-től szeptember 28-ig tantermen kívüli, digitális munkarendet rendeljenek el. Az Operatív Törzs döntéséről hivatalos értesítést várhatóan szeptember 21-én kapnak. Kérem, hogy a szükséges intézkedéseket tegyék meg – írta az iskolának Rózsa Gábor osztályvezető.

A digitális munkarendre történő áttérés megszervezése az érintett osztályoknál megtörtént, tette közzé az iskola Facebook-oldalán Bertáné Kecskeméti Katalin intézményvezető, aki kérte, hogy a többi évfolyam esetében a gyermekek szájmaszk használatával segítsék a vírus további terjedésének megakadályozását mind társaik, mind a pedagógusok körében! A közösségi terekben, más csoporttal történő érintkezés lehetősége esetében a maszk használata kötelező. A tanteremben, a megfelelő távolságtartás biztosítása esetén a szájmaszk használata nem kötelező.

Korom András
Makó Híradó