Lázár: olyan mintaprogram lesz Mezőhegyesen, amelyből a teljes magyar agrárium profitálhat

A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. tevékenységi körében a múlt héten jelent meg a koronavírus. Lázár János, a Ménesbirtok által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, Kovács Norbert vezérigazgató, valamint a társaság menedzsmentje a kapcsolattartási rend azonnali szigorításáról, óvintézkedések bevezetéséről, valamint a személyi állomány teljeskörű tesztelésről döntött.

Az elmúlt napokban a mintegy 450 dolgozó és 120 alkalmi munkavállaló mellett minden szerződéses jogviszonnyal a gazdaság területén dolgozó szakember, valamint a Ménesbirtok által fenntartott Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 300 diákja és a teljes tantestület tesztelésére sor került. A közel 900 személyből 5 fő esetében a vizsgálat pozitív eredményt mutatott ki, amelyet a Ménesbirtok vezetése haladéktalanul jelzett az illetékes hatóságok felé. Esetükben a járványügyi protokoll szerinti hatósági intézkedések megkezdődtek.

A Ménesbirtokon továbbra is fokozott figyelemmel, rendszeres ellenőrzésekkel, szigorú óvintézkedésekkel, valamint folyamatos tesztelésekkel védekeznek a koronavírus újabb megjelenése ellen. Mindezeknek köszönhetően a cég működése, gazdasági és a termelési tevékenysége zavartalanul folytatódik.

Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.