Kétszáz maszkot osztott a piacon a Szeretem Vásárhelyt 7

A civil szervezet tagjai vasárnap reggel a vásárhelyi piacra látogatóknak adományoztak maszkokat a járvány megfékezése érdekében.

– Egyre súlyosabb a koronavírus-járvány, ezért úgy érezzük, hogy kötelességünk felhívni az emberek figyelmét arra: a maszk viselése az egyik útja annak, hogy megállítsuk a fertőzést – ismertette Walterné Böngyik Terézia, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület elnöke a vasárnap reggeli „Maszkot fel!” elnevezésű akció kapcsán.

Kétszáz maszkot osztott a piacon a Szeretem Vásárhelyt 11

A civil szervezet tagjai a piacon összesen kétszáz ingyen maszkot osztottak szét egy-egy tájékoztató kíséretében, amin a helyes maszkhasználat, illetve az orr és száj eltakarásának fontossága olvasható.

Kétszáz maszkot osztott a piacon a Szeretem Vásárhelyt 12

Rapcsák Katalin egyesületi tag szerint ez azért fontos, mert ahogy tapasztalja, az emberek mintegy kétharmada helytelenül hord maszkot. – Arra is felhívjuk a figyelmet, hogy a maszkokat mosni, tisztítani és cserélni kell, ugyanis ha ezeket nem tesszük meg, akkor azzal ártunk magunknak – hangsúlyozta.

Kétszáz maszkot osztott a piacon a Szeretem Vásárhelyt 9

Az egyesület a jövőben is tervez hasonló megmozdulást a vásárhelyiek védelme érdekében.

Kétszáz maszkot osztott a piacon a Szeretem Vásárhelyt Kétszáz maszkot osztott a piacon a Szeretem Vásárhelyt 1 Kétszáz maszkot osztott a piacon a Szeretem Vásárhelyt 3 Kétszáz maszkot osztott a piacon a Szeretem Vásárhelyt 4 Kétszáz maszkot osztott a piacon a Szeretem Vásárhelyt 6 Kétszáz maszkot osztott a piacon a Szeretem Vásárhelyt 8 Kétszáz maszkot osztott a piacon a Szeretem Vásárhelyt 10