Jótékonysági szilvalekvárfőzés Klárafalván 7

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász Klárafalvi csoportja jótékonysági szilvalekvár főzést rendezett Klárafalván.

A lekvárfőzés a szilva magozásával, mosásával kezdődött. Helybéli asszonyok, gyermekek segédkeztek. Jó hangulatú, dalolósra, éneklősre sikeredett előkészületeknek köszönhetően 300 kg szilva került kifőzésre.

Jótékonysági szilvalekvárfőzés Klárafalván 2

A cél a rászorulók segítése, melyhez más települések is csatlakoztak. Kiszomborról érkeztek tagok, vendégek. Varga Attila plébános segédletével a főzésben ők is aktívan részt vettek. Ferencszállásról is meglátogatták a rendezvényt, adományaikért cserébe ízletes, klárafalvi szilvalekvárral gazdagodva térhettek haza, hiszen ők is azonosulnak a cselekvő jó értékével, az emberrel.

Jótékonysági szilvalekvárfőzés Klárafalván 6

A családok szorgosan főzték, kavargatták a lekvárt, mutatva, hogy egyrészt a jótékonyság is fontos, másrészt őrizzük hagyományainkat.

Pápai Mátyás alpolgármester, a Karitász csoport támogatója szervezőként is főzött, a szilvát pedig Siket Sándor borász, önkormányzati képviselő, a helyi Karitász csoport vezetője biztosította.

Jótékonysági szilvalekvárfőzés Klárafalván 5

Pihenésként délre elkészült a bográcsban főzött gulyás, majd desszertnek stílusosan szilvás gombóc!

Reggel hét órától délután három óráig készült a házi szilvalekvár, mely adalék és cukormentes.

Köszönet a szervezőknek, a támogatóknak, a tagságnak és Mindenkinek, aki részt vett eddigi, valamint ezen jeles eseményen is!

Hunyadi-Huszta Brigitta

Jótékonysági szilvalekvárfőzés Klárafalván Jótékonysági szilvalekvárfőzés Klárafalván 3 Jótékonysági szilvalekvárfőzés Klárafalván 4 Jótékonysági szilvalekvárfőzés Klárafalván 1 Jótékonysági szilvalekvárfőzés Klárafalván 8 Jótékonysági szilvalekvárfőzés Klárafalván 9 Jótékonysági szilvalekvárfőzés Klárafalván 10