Rárósi-Vöröskereszt sarok: megint szégyenfolt, már a birkákat sem vetik be 5

Ismét az enyészeté a vásárhelyi Rárósi út és Vöröskereszt utca sarkán lévő zöldterület, ami most is úszik a gazban. A jobb sorsra érdemes zárt térre már a biofűnyírókat, azaz a rackákat sem vezényelik ki, holott néhány hete még arról szólt a fáma, hogy mekkora városfejlesztési és nemzetközi siker a birkaprojekt. Úgy tűnik, mégsem…

Hosszú ideje hányatott sorsú a gazdátlan csúcsi terület, amin úgy tűnik, a „Szabadon Fejlődő Vásárhely” sem segíthet. Az év első felében még munkásszállót tervezett oda az önkormányzat, azonban a pályázatot bebukta a város, így semmi nem lesz belőle.

Rárósi-Vöröskereszt sarok: megint szégyenfolt, már a birkákat sem vetik be 4

Ezt követően rackanyájjal próbálkoztak feldobni az említett részt, és a Márki-Zay Péter balliberális városvezetése Zöld Vásárhely programként hirdette meg, ahogy a juhok legelték a gazt a városközponttól nem messze. Azután arról is napvilágot láttak hírek, hogy ez nemzetközi siker – de jelenleg úgy tűnik, minden csoda három napig tart.

Rárósi-Vöröskereszt sarok: megint szégyenfolt, már a birkákat sem vetik be 2

Hogy miért gondoljuk ezt? A válasz egyszerű: csütörtökön készült fotóink szerint a területet megint ellepi a gaz, és minden olyan növény, aminek épp ott támad kedve kibújni a földből. A birkáknak pedig nyoma sincs, és a városban sem lehet őket látni semerre – úgy tűnik, a település elöljárói már arra sem veszik a fáradságot, hogy alkalmazzák őket.

Rárósi-Vöröskereszt sarok: megint szégyenfolt, már a birkákat sem vetik be 6

A jegenyefák nem nőnek az égig – tartja a mondás, ami eszünkbe juthat ennek kapcsán. Nos, a jegenyefák talán nem, de a Rárósi-Vöröskereszt sarkon a gaz még nőhet addig…

Rárósi-Vöröskereszt sarok: megint szégyenfolt, már a birkákat sem vetik be 1