Automatikus vázlat 786

Csütörtök délelőtt a Hód Úszó SE kapta a főszerepet a Rádió7-ben. A Közös nevező vendége Walterné Böngyik Terézia elnök, Juhászné Kleczli Katalin ügyvivő elnök és Máté Hunor edző volt.

Walterné Böngyik Terézia és Juhászné Kleczli Katalin a műsor elején kifejtették, hogy mi okozott bonyodalmakat az utóbbi hónapokban a Hód Úszó SE háza táján. Elmondták, hogy a volt elnökük és a másik egyesület nem az egyesülést, hanem a beolvadást készítette elő. Ez azt jelentette volna, hogy a Hód Úszó SE megszűnt volna létezni. Ezzel nem értettek egyet, ezért új elnökséget választottak, akik mellé 100%-ban felsorakoztak a szülők is.

Az edző legyen hiteles, az egyesület legyen átlátható, a versenyző legyen sikeres 2

Walterné Böngyik Terézia elmondta, hogy az edzőknek nem kell foglalkozni a sárdobálózással, a múlttal, mindenkinek a jövővel kell foglalkoznia. Szót ejtett az elnökségről is, akiknek szintén teljes mértékben helyt kell állniuk. Elmondta, hogy kiváló emberek kerültek be az elnökségbe, így senkinek semmi kétsége nem lehet afelől, hogy a tudásuk legjavát fogják beleadni a munkába és az egyesületbe.

Máté Hunor, az egyesület edzője arra panaszkodott, hogy ez a viszály a gyerekekre is rányomta a bélyeget. Nem a versenyzéssel és az úszással foglalkoztak, hanem azzal, hogy mi van a medencén kívül. Elhangzott, hogy az ifjúságnak kellenek az olyan edzők, akik foglalkoznak velük, és a legjobbat ki tudják hozni belőlük. Hunor Amerikában is rengeteg tapasztalatot szerzett, és a legnagyobbakkal tréningezett.

Az edző legyen hiteles, az egyesület legyen átlátható, a versenyző legyen sikeres

Máté Hunor kitért arra is, hogy a hódos edzők közül nagyon sokan kiváló eredményeket, sikereket értek el sportolóként, így a tanoncok nem kérdőjelezik meg az edzésmunkát, hiszen megbíznak benne, és hitelesek számukra. Ez az egyik legfontosabb, hiszen így tudnak teljes mértékben együtt dolgozni, és fejlődni.

Az úszás, mint sportág nem TAO támogatott, így minden egyesületnek magának kell megoldania az anyagi feltételeket – erről már Juhászné Kleczli Katalin beszélt. Szerencsére több pályázati lehetősége van a Hódoknak, illetve a versenyeken szerzett pontok után is kapnak támogatást a Magyar Úszó Szövetségtől. Egy másik nagy bevételi forrásuk a versenyrendezés.

Az edző legyen hiteles, az egyesület legyen átlátható, a versenyző legyen sikeres 1

Az egyesület elnöke a műsorban elmondta, hogy a professzionális munka elengedhetetlen része az, hogy más területeket is bevonjanak az egyesület életébe. A sikeres fejlődés érdekében például mentáltrénereket, táplálkozási tanácsadókat is alkalmazni fognak. Egy másik fontos lépés, hogy egy adatbázist hozzanak létre. Ebből az adatbankból mindenki számára elérhetővé válnának a pénzügyi tranzakciók, az eredmények, a pontszerzések, a támogatások, és minden, ami az egyesülettel kapcsolatos. Ezzel a programmal teljesen, és mindenki számára átláthatóvá válik majd az egyesület.