Márki-Zay és a járványveszély – bort iszik, vizet prédikál 1

Úgy tűnik, a gyerekekkel való cukiskodás és politikai kampányfotózkodás a vásárhelyi balliberális polgármesternél is felülírja a járványügyi etikettet.

Bort iszik, vizet prédikál Márki-Zay Péter, aki a jelek szerint nem megy a szomszédba egy kis negédes cukiskodásért és politikai kampányfotózkodásért. A súlyos tízmilliókból fenntartott városházi propagandamédia egyik oszlopa buktatta le a politikust, akiről kiderült, a pózolás oltárán saját járványügyi prédikációit is képes semmibe venni, és a higiéniai etikettet is feláldozni. Hab a tortán, hogy a politikai jópofizáshoz gyermekeket használt fel eszközként.

Miről is van szó?

Mint a napokban számos cikkben megírtuk, Hódmezővásárhelyen is sajnos rohamosan terjed a Covid-19-fertőzés, egyre többen kapják el a kórt. Az ennek ellenére is megrendezett szombati Ízök Fesztiválja kapcsán Márki-Zay közösségi oldalán (teljes joggal!) azt kérte: „A szabadtéri rendezvény szabályai ellenére mindenki legyen óvatos és gyakran fertőtlenítsen, hiszen tudomásunk van fertőzöttekről Vásárhelyen.”

Vasárnapi facebookos szeánszán elégedetlenségének adott hangot, miszerint országosan és Vásárhelyen is egyre súlyosabb a járványhelyzet, a második hullámban csúcsokat döntenek a koronavírus-fertőzés számai, ugyanakkor sokan nem veszik elég komolyan a veszélyt. Panaszkodott: „az Ízök Fesztiválján például láthatóan senki nem hordott maszkot. Lehet, hogy volt egy-két ember, még zavarában az is elrakta. Szinte rosszul voltam, amikor a díjátadásnál láttam azt a sok puszilkózást és ölelgetést, amivel az emberek egymásnak gratuláltak. Tehát ez tipikusan az, amit nem szabadna most csinálni, és én kérem önöket, hogy vegyék ezt komolyan”.

Hétfőn aztán a Márki-Zay vezette úgynevezett helyi operatív stáb köményen felszólította a vásárhelyieket: „kiemelten kérjük, hogy kerülje minden nem egy háztartásban élő a személyes kontaktust, a puszit, kézfogást, ölelést, figyeljenek a távolságtartásra, és az egyéb – már megszokott – óvintézkedéseket tartsák be”.

Csakhogy, ahogy mondani szokás, a hóhért ezúttal saját maga által kézivezérelt lakájmédia akasztotta, már amennyiben kiszúrtuk: a városháza által működtetett közösségi oldal tanúsága szerint az Ízök Fesztiválján MAGA MÁRKI-ZAY TAPOGATOTT PUSZTA KÉZZEL, MASZK NÉLKÜL GYERMEKKEZEKET! Tehát többszörösen is fittyet hányt a járványügyi etikettre, saját felhívásaira (kézfogás, illetve nem egy háztartásban élők személyes kontaktusának kerülése, maszkviselés…), ráadásul – ami legalább ilyen elítélendő – kiskorú polgárokkal cukiskodva igyekezett saját magát népszerűsíteni. Hogy is van ez akkor? Amit szabad Jupiternek?

Leülhet, egyes!

Fotó: Facebook/Polgármesteri Hivatal Gyorshírszolgálata (megjegyzés: a gyerekek arcait személyiségi jogaik védelmében szerkesztőségünk takarta ki)