Makót is elérte a koronavírus

Több személynél is pozitív lett a teszt eredménye, tájékoztatta a Makó Híradót a polgármesteri fogadóórája után Farkas Éva Erzsébet.

A szakmai stáb ülésével és a tisztiorvossal történt egyeztetéssel kezdte a napot Farkas Éva Erzsébet, aki arról tájékoztatott, hogy Makón is megjelent a koronavírus, több lakosnál is pozitív lett a teszt eredménye.

A portál a polgármestertől megtudta: az ipari parkban lévő nagy cégek alkalmazottai között is vannak koronavírussal fertőzöttek, ők azonban nem makói lakosok. A kórház igazgatójától azonban azt a tájékoztatást kapta Farkas Éva Erzsébet, hogy egy ott dolgozónál is kimutatták a koronavírus fertőzést, ezért a közvetlen munkatársakat is ellenőrzik.

A Városházán több intézkedés is életbe lép: az ügyfelek szigorúan csak szájat és orrot eltakaró maszkban jöhetnek be, a kézfertőtlenítőt már most is használni kell, de a bejáratokhoz automata kézfertőtlenítő gépeket helyeznek ki holnaptól. Szintén holnaptól minden bejáratnál lesz testhőmérséklet mérés (a cégeknél és az intézményeknél ez már múlt hét csütörtök óta így van).

37,6 fölötti testhőmérséklet esetén nem lehet belépni, csak abban az esetben, ha az illető rendelkezik írásos igazolással a háziorvosától arról, hogy nem fertőző beteg.

Forrás: makohirado.hu