Cseri Tamás: a jövő felélése elkezdődött 1

Több kommentben is megfogalmazták Márki-Zay támogatói, hogy a demokratikusan megválasztott fideszes képviselőket mikén kellene erőszakkal eltávolítani. A legújabb, közösségi médiában megjelent hozzászólásban már akasztanák a jobboldali politikusokat, a város alpolgármestere pedig még a tetszését is kifejezte ez iránt az ötlet iránt – háborodott fel Cseri Tamás, önkormányzati képviselő.

“A napokban találtam ezt az érdekes bejegyzést Havránek Ferenc, városunk egyik volt önkormányzati képviselőjének oldalán. Mióta megjelent Hódmezővásárhely politikai életében Márki-Zay, azóta az ember már különösebben nem lepődik meg a kommunikáció elképesztő durvulásán. A polgármester rendszeresen megvetően nyilatkozik nemcsak a Fidesz politikusairól, de a párt támogatóiról is. De azért az mégis érdekes, hogy a jó Berényi doktor is beállt ebbe a sorba!

Annak ellenére, hogy nem is olyan régen még a Fidesz oldalán került be a közgyűlésbe, most már úgy látszik, rendkívül kedvére való lenne némi erőszak a jobboldali képviselők ellen. Hódmezővásárhely alpolgármestereként nem kikéri magának, hogy a részben általa irányított városban bárkinek félnie kellene a politikai véleményéért, hanem ezt egyenesen kívánatosnak tartja! Az alamuszi, az aktuális hatalomhoz, polgármesterhez mindig kígyóként simuló haszonleső most úgy érzi, eljött az ideje! Erőszakot lehet alkalmazni politikai ellenfelei ellen! De itt láthatóan nem is állnak meg, hiszen a következő komment már egyenesen akasztásról szól. Lelki nyomorék írója fideszes politikusokat szeretne akasztani, majd ünnepelni e dicsőséges tettét. És Berényi doktor elhatárolódik? A város elvileg mindegyikőnk alpolgármestereként megvédi Hódmezővásárhely polgárait? Dehogy, nem szól egy szót sem! Talán még tetszik is neki a gondolat, hogy kritikusaitól akasztófák segítségével szabaduljon meg, csak még ezt nem meri felvállalni.

Mi is volt hazug polgármesterünk első és legfontosabb vállalása? A Szeretet Hatalma, ahol mindenki szabadon elmondhatja a véleményét, és mindenki bátran felvállalhatja politikai meggyőződését. Hazudott ebben is? Hát persze, hogy hazudott, hiszen sötét kommunista lelkétől mi sem áll messzebb, mint a szabadság és szeretet. A múlt heti közgyűlésen már engem is azzal fenyegetett, hogy gondoljam meg, merek-e még mutatkozni az emberek között! Egy egészséges lelkületű polgármester már azt is szégyellné, ha ez egyáltalán felmerülne a városában. De ő nem, ő büszke lenne, ha ellenfelei rettegnének!

Így aztán ne nagyon lepődjünk meg Krupiczer és Mester ordenáré kirohanásain, Berényi sumák röhögésén, ha ellenfeleit fenyegetik. Ezek nem az új rendszer hibái, hanem velejárói” – írja posztjában Cseri.