A Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola is csatlakozott a piros szív kezdeményezéshez

Az 1.A osztály digitális oktatásra tért át az iskolában.

A Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában is felütötte a fejét a koronavírus – értesült lapunk hétfőn.

Rácz-Balog Renáta kedden érdeklődésünkre megerősítette a hírt.  „Két fő pedagógus esetében igazolódott a Covid-fertőzés. A pozitív teszteredmény után intézményünk betartva a járványügyi protokollt a Nemzeti Népegészségügyi Központ utasításainak megfelelően járt el. Az 1.a osztály az Operatív Törzs döntése alapján a digitális oktatásra tért át” – tájékoztatott a megbízott intézményvezető.

Hozzátette, az iskolában megnövekedett a hiányzók száma, de a megbetegedések sokfélék. Diákok esetében nincs tudomásuk igazolt fertőzésről.

Az oktatás biztosítása és a járványügyi szabályok megtartása érdekében mindent megtesznek: “állandó fertőtlenítés, szigorított maszkhasználat, alapos kézmosás, osztályok keveredésének elkerülése a fő irányvonal a járvány visszaszorítása céljából. A szülőket felelősségteljes szabálykövetés és fegyelmezett együttműködés jellemzi intézményünkkel, melyet ezúton is köszönünk”.

A héten ez már a második iskola, amelyben kiderült, hogy találtak fertőzöttet. Hétfőn ennek kapcsán a Bethlen-gimnáziumról írtunk.

Fotó: Archív