Elhunyt Berci, a 16 éves mindszenti fiú

Véget ért Keresztes Bertalan földi pályafutása. A 16 éves mindszenti fiú egy rendkívül súlyos betegséggel küzdött, és a közelmúltban számos jótékonysági rendezvényt szerveztek a gyógyulására.

Keresztes Bertalan (Berci) és családja nagy küzdelmet vívott az osteosarcoma ellen. A fiú 3 éves kora óta futballozott, életvidám, jó sportoló volt. Tavaly azonban egy rémálom vette kezdetét. A fiú gyakran fájlalta a térdét, eleinte azt hitték, hogy az lehet az oka, hogy sokat nőtt, esetleg sport közben megsérült. A kórházi vizsgálat eredménye azonban sokkolta a szülőket: osteosarcoma támadta meg az akkor 15 éves fiú sípcsontját – írta egy korábbi cikkében a Vásárhely24.

Az osteosarcoma a csontállományt termelő sejtek korlátlan burjánzása miatt kialakuló rosszindulatú daganat. A szakemberek szerint a kialakulása a csontok gyors növekedésével függ össze, így elsősorban kamaszkorú, társaiknál magasabb gyermekekben alakul ki.

Az elmúlt időszakban Mindszenten és más településeken is komoly összefogás szerveződött Berci gyógyulásáért. Ennek keretében több jótékonysági rendezvényt tartottak annak érdekében, hogy megteremtsék a mindszenti fiatal külföldi kezeléseihez szükséges forrást.

A sors azonban közbeszólt, az Együtt Berciért Facebook-oldalon kedden az alábbi tájékoztatás jelent meg:

“Drága fiunk, Keresztes Bertalan, Berci földi útja véget ért.
Hogy miért volt ilyen rövid és nehéz ez az út? Arra sosem tudjuk meg a választ.
Lehetetlen felfogni, elengedni és megérteni.”

Borítókép: Facebook