Országos versenyeken bizonyítottak a Kertvárosi diákjai

A katolikus oktatási intézményekben is az Emberi Erőforrások Minisztériuma által jóváhagyott intézkedési tervvel igyekeznek megelőzni a koronavírus terjedését.

Juhászné Wolf Edit, a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola igazgatója a Rádió 7-nek elmondta, hogy intézményükben kötelező a közösségi terekben a maszk használata, és a kézfertőtlenítés, a felületeket, helyiségeket pedig fertőtlenítő takarítással teszik vírusmentessé.

Hozzátette, a 21 csoport étkezési alkalmait is úgy oldották meg, hogy a másfél méteres védőtávolságot be tudják tartani a gyerekek között. Felhívta a figyelmet arra, hogy az iskolába a többiek védelme érdekében csak tünetmentes diákokat várnak.

Juhászné Wolf Edit erről részletesen így nyilatkozott: „Hangsúlyoztam azt a kívánságot, hogy tünetmentes, egészséges gyerekeket küldjenek az iskolába. Hiszen nem tudhatjuk, hogy egy megfázás, egy köhögés, vagy a torokgyulladás vajon hová fog fajulni. Bízom benne, hogy ezek a megelőző intézkedések nem voltak hiábavalók és el tudjuk kerülni a nagyobb járványoknak a kialakulását.”

Forrás: radio7.hu