Workshopot tartottak a Mezőgazdasági Karon a középiskolás diákoknak

Együttműködési megállapodást kötött a Gál Ferenc Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem, amellyel a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar képzései Békéscsabán is elérhetők lesznek. 

Komarek Levente oktatási dékánhelyettes a Rádió 7-nek elmondta, hogy a már felsőfokú végzettséggel rendelkezők a kar honlapjáról letölthető formanyomtatvánnyal szeptember 20-áig jelentkezhetnek a szakirányú agrárképzés öt fajtájára. A 3-4 féléves képzések önköltségesek, és szeptember végén, október elején indulnak el, amennyiben legalább 15 jelentkező összegyűlik.

Hozzátette, az elméleti órák Békéscsabán vagy online lesznek, a gyakorlatot pedig a különféle székhelyű gyakorlóhelyeken tölthetik majd az érintettek.

Komarek Levente erről részletesen így nyilatkozott: „A meghirdetett képzések a növényvédelmi szakmérnöki, a precíziós agrárgazdálkodási szakmérnöki és szakember, a gyógy- és fűszernövény termesztő és feldolgozó szakmérnöki és szakember, a mezőgazdasági értékbecslő és szaktanácsadói illetve a vadgazdálkodási igazgatási szakmérnöki és szakirányítói szakok.”

Forrás: radio7.hu
Fotó: Archív