Szerdán ismét pályán a HFC, a Kecskemétet fogadják

Mácsai góljaival megnyerte a hétvégi NB III-as meccset a Körösladány.

Vasárnap a Körösladány ellen folytatta az NB III-as labdarúgó bajnokságot a Hódmezővásárhelyi FC, ami néhány hiányzóval állt fel, igaz, Forró visszatérhetett eltiltását követően, Huszár és Koncz azonban nem tudta vállalni a játékot.

A találkozó első 20 perce nem igazán hozott komoly helyzetet egyik és másik oldalon sem, többnyire a mezőnyben folyt a küzdelem, komoly támadást egyik csapat sem tudott indítani. A 22. percben aztán a vendégek játékosa, Rádai iramodott meg egy labdával, Ludánszki pedig 22-24 méterre a kaputól csak szabálytalanul tudta őt megállítani. Jó helyről jöhetett a vendégek szabadrúgása, Mácsai pedig ki is használta a lehetőséget, meg kell hagyni, szépen kanyarította a labdát Weszelovszky hálójába. Vásárhelyi pechre azonban mondhatni a semmiből jött a vendégek gólja, a játék képe viszont ezt követően sem változott, helyzetekből nem lett több.

A fordulás után hamar jött a vendégek második gólja. A tizenhatoson belül járt a labda, nem sikerült elcsenni azt a Békés megyeiektől, szabálytalankodást pedig senki nem kockáztatott, végül a ketrecből kikerült a labda, de a társak Mácsait keresték, aki 20 méterről eresztette el lövését, ami utat talált a kapuba.

A második gól után a Körösladány talán jobban átengedte a teret a Vásárhelynek, többet volt nálunk a labda, de a komoly helyzetek nem akartak jönni. Egy alkalommal Pleszkán törhetett kapura és lövésig jutott, de Nagy Bálinton nem sikerült kifognia.

Végül nem jött össze a szépítő gól sem és nem sikerült pontokkal zárni a találkozót.

NB III Közép csoport, 10. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Körösladányi MSK 0-2 (0-1)

HFC: Weszelovszky, Darida, Bata, Tapiska, Mezei, Orosz, Ludánszki, Katona, Orovecz, Forró, Pleszkán
Csere: Marunák, Tóth, Gyüre, Sindel, Molnár
Edző: Szűcs Róbert

KMSK: Nagy, Krajcsó, Ruzsa, Rádai, Kisari, Zelenyánszki, Szántó, Ilyés, Mácsai, Pusztai, Burai
Csere: Ivicevic, Gyomai, Szabó, Knyihár, Vastag, Papp
Edző: Fodor Sándor

Nyilatkozat: „Úgy érzem, a vendégek nem voltak erősebbek nálunk, mégis jobban használták ki a lehetőségeiket, mind a két helyzetüket gólra váltották. Sok helyzetünk mondjuk nekünk sem volt és ezekből nem sikerült gólt találni. Lélektanilag buktuk el ezt a meccset, most van két hetünk, újra össze kell állnunk.”