Vágó János: a polgármesternek fontosabb az amerikai útja, mint a Bethlen több száz tanulója! 2

Egy koronavírusos tanulóról tudnak a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnáziumban, ahol emiatt az érintett osztály digitális oktatásra állt át.

Egy olvasónk jelezte délelőtt, hogy a Bethlenben is megjelent a koronavírus. Értesülésünket Hódiné Földesi Sára igazgató erősítette meg, aki lapunknak elmondta: egy pozitív tesztes diákról tudnak, ezért a protokoll szerint járnak el.

– Az érintett osztály nem jön iskolába. A fiataloknak a háziorvosuknál kell jelentkezniük: választhatnak önkéntes karantént vagy igényelhetnek tesztet, és csak azután kerülhetnek újra közösségbe, ha két negatív tesztet produkálnak – ismertette Hódiné Földesi Sára. Hozzátette, az osztály addig digitális rendszerben tanul.

Az intézményben felmérték, hogy kik azok a pedagógusok, akik szoros kapcsolatban álltak az osztállyal, így három tanárnak kell teszteket elvégeztetniük. Ők is az eredményektől függően jelenhetnek meg újra a gimnáziumban.

Információink szerint a 10/A osztályról van szó. Hódiné Földesi Sára még elmondta, maximálisan igyekeznek betartani a higiéniás előírásokat és elvégezni a fertőtlenítéseket.