Összeállt a Bessenyei 2020/2021-es évada 1

6 nagyszerű előadással várja a bérleteseit a Bessenyei Ferenc Művelődési központ a 2020/2021-es évadban.

Varga Anikó, a BFMK vezetője pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy különlegességeket is csempésztek az előadások sorába, így vígjáték, thriller és krimi mellett egy operettet is láthatnak az érdeklődők.

Az első előadás, a „Bolond lány” október 5-én lesz látható, amiben egy vásárhelyi születésű színésznő, Pikali Gerda is feltűnik. Mellette Kautzky Armand és Koncz Gábor is színpadra áll. Novemberben egy 3 felvonásos operát, a „Sybillt” láthatnak a nézők, ami cári Oroszországban játszódik.

Decemberben egy igazi karácsonyi műsor lesz látható: Sütő András: Advent a Hargitán. Ebben a darabban többek között Szarvas József, Jakab Csaba, Hajdu Tibor, és Tarpai Viktória állnak majd színpadra.

Nagyon sokan szeretik Rejtő darabjait, ezért februárban a „Szőke ciklon” lesz látható, amiben Őze Áron, Lévay Viktória és Szerednyey Béla szerepel. A következő előadás Kovács Patrícia, Ötvös András, és Józsa Bettina szereplésével a „Kaktuszvirág” lesz.

2021 áprilisában, a szezon utolsó bérletes darabjaként az „Intim vallomások” című darabot tekintheti meg a nagyérdemű.

Az intézményvezető kifejtette, hogy szeptember végéig fogják értékesíteni a bérleteket, októbertől pedig egyénileg az előadásokra is meg lehet vásárolni a jegyeket.

A BFMK továbbra is figyel a járványügyi intézkedések betartására: kötelező a maszkok viselése az épületben, illetve a kézfertőtlenítőt is használniuk kell a látogatóknak.