A pontok begyűjtése a cél Gyulán

Az elmúlt héten lejátszotta utolsó edzőmérkőzését a Hódmezővásárhelyi LKC, a héten pedig már a Gyula elleni, első bajnokira készültek a lányok. Dankó Ervin vezetőedző győzelmet vár, de nem számít könnyű mérkőzésre.

A hétvégén elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság. A Hódmezővásárhelyi LKC sorsolása cseppet sem ígérkezik könnyűre. Az első körben Gyulára utaznak, majd a következő héten, ahogy arról korábban beszámoltunk, elmarad a Békéscsaba elleni meccs, az ellenfél visszalépése miatt, hogy aztán ismét idegenben, a bajnokaspiráns Algyőn lépjenek pályára. Persze ennyire nem szabad előre rohanni, egyszerre csak egy lépést tegyünk, szombaton Gyulán kell a legjobbat nyújtani.

„Nem lesz könnyű mérkőzés, azokat a híreket lebegtették, hogy a helyi nevelésű fiatalokra építenek, de ez nem teljesen igaz, hiszen változatlanul rutinos játékosokat igazoltak. Ez a fiatalítás nem ment végbe szerint. Az persze látszik, hogy a második sor valóban fiatal, de az első sor továbbra is idősebb, rutinos, NB I-et is megjárt játékosokkal van tele. Nekünk ez egy nagyon nehéz mérkőzés, hiszen van előéletünk a Gyulával. Nem könnyű nyernünk Gyulán. Viszont a céljaink miatt, ez a mérkőzés nagyon-nagyon fontos. Gyakorlatilag mi nyerni megyünk oda, ezt régen talán nem mondhattuk így ki, nem voltunk sosem elbizakodottak, ez most sincs így, de mindenképpen nyerni megyünk. Mindent meg fogunk tenni ezért. Azt gondolom, hogy a csapat képes erre. Edzettségben, fizikumban, állóképességben ott vagyunk, ahol vártam. Igazi gondunk nincs, a játékrendszerünk működik, és nagyon bizakodó vagyok a mérkőzés kapcsán” – fogalmaz Dankó Ervin vezetőedző.

A várva várt szezonkezdet azonban más lesz, mint remélték. A koronavírus helyzet miatt ugyanis a szezon biztosan zárt kapuk mögött kezdődik, a Gyula és az Algyő elleni meccsen sem lesznek szurkolók – igaz Gyulán ez akár még előny is lehet a Vásárhely számára.

„A Gyula mérkőzésen ez lehet előny, ott nem minket támogatott volna a közönség java, szépszámú szurkolótábor szokott lenni a meccseiken és azt a katlant, ami a Balogh Imsire is jellemző, azt a Gyula is tudja biztosítani. Emiatt nem biztos, hogy hátrány. Az Algyő elleni meccsen viszont az lehet, mivel a Blue Front nélkül nekünk sokkal nehezebb lesz egy ilyen erős csapat ellen játszani.”

Szombaton tehát 18 órától Gyulán lép pályára az NB II-es bajnokság 1. fordulójában a Hódmezővásárhelyi LKC.

Hajrá, Vásárhely!