Szombaton Ízök Fesztiválja Vásárhelyen!

Szeptember 12-én ismét megrendezik az Ízök Fesztiválját Hódmezővásárhelyen. A főzőversenyre eddig több mint 20 csapat nevezett be, az étkeket pedig pálinkával lehet majd „szétcsapatni” – ismertette Varga Anikó, a BFMK vezetője a témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján. 

A sétálóutcán és az Almás kertben előreláthatólag birka- és disznópörkölt, táskaleves, derelye és megannyi finomság fog elkészülni. A főzőversenyre már körülbelül 20 csapat jelentkezett, azonban a végleges létszám még nem alakult ki, hiszen a regisztrációt még nem zárták le. A főzőverseny 10 órakor kezdik, az eredményhirdetést pedig délután 5 órakor tartják.

Varga Anikó, a BFMK vezetője kifejtette, hogy a finomabbnál finomabb ételek mellett a pálinkákat is górcső alá veszik szombaton. A pálinkafőzők a környékben termett gyümölcsökből készült nedűket indítják a megmérettetésen, amiket a zsűri egy előre meghatározott pontrendszer szerint fog értékelni.

A szervezők a járványügyi szabályozások betartására is odafigyelnek. A helyszínt körbe fogják keríteni, és közterület felügyelők fogják vigyázni a rendet, és a létszámkorlátot, illetve folyamatosan fogják fertőtleníteni a területet.

Szombaton Ízök Fesztiválja Vásárhelyen! 1