Döntetlent játszott a HFC a fővárosban

Nem sikerült pontot szerezni a Dabas-Gyón FC vendégeként. A hazaiak kemény játéka feladta a leckét a Hódmezővásárhelyi FC számára.

Ismét hétközi meccset rendeztek az NB III Közép csoportjában. A Hódmezővásárhelyi FC ez alkalommal a Dabas-Gyón FC vendégeként léphetett pályára. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk, hiszen a hazaiak számára meglehetősen rosszul alakult eddig a szezon, az ellenünk rendezett meccset mindenképpen nyerniük kellett, hogy elmozduljanak a kieső zónából. Ennek fényében léptek pályára, az agresszív futball pedig cseppet sem kedvezett a mieinknek.

A nehezen feltörhető védelemmel is meggyűlt a bajunk, de még komoly problémát okozott, hogy labdaszerzéseink után több erőszakos, kemény belépővel igyekeztek elejét venni támadásainknak a hazaiak. Ez a játék pedig nem feküdt a mieinknek.

Az első játékrészben ráadásul két helyzetet is kihasznált a Dabas-Gyón és előnybe kerültek.

A fordulás után sem változott a játékképe, ráadásul hamar két újabb gólt találtak a dabasiak. 10 perccel a vége előtt Pleszkán Tibor is beköszönt, de hiába, ez már csak az eredmény szépítésére volt elegendő, pláne, hogy Molnár révén csak hamar visszaállították a négy gólos különbséget a hazaiak.

NB III Közép csoport, 9. forduló

Dabas-Gyón FC – Hódmezővásárhelyi FC 5-1 (2-0)

D-Gy FC: Pomozi, Grabant, Lucz, Gaszner, Molnár, Popovics, Ablonczy, Peres, Száhl, Karacs, Nádházi
Csere: Benkő, Ócsai, Szabó, Rétyi, Róhfeld, Tarjáni, Hirman
Edző: Aczél Zoltán

HFC: Weszelovszky, Huszár, Darida, Selyem, Bata, Tapiska, Mezei, Orosz, Ludánszki, Katona, Pleszkán
Csere: Marunák, Rau, Gyüre, Orovecz, Sindel, Molnár
Edző: Szűcs Róbert

Gólszerzők: Molnár (2), Ablonczy, Lucz, Ludánszki (ög) illetve Pleszkán

Nyilatkozat: „A hazaiak nagyon agresszívan játszottak, ami nem feküdt nekünk. Mondhatni minden labdaátvételünk fájdalommal járt, nagyon erőszakosak voltak a hazaiak, a játékvezetőben pedig partnerük is volt ehhez. Nem bírtunk játékba lendülni.”