A HFC utánpótlás csapatai is megkezdték a bajnokságokat

A Hódmezővásárhelyi FC valamennyi utánpótlás csapata megkezdte a bajnokságot. Íme a meccsek rövid összefoglalója, jegyzőkönyvei és edzői nyilatkozatok.

Gödöllőn is nyertek a HFC U16-os leány csapata

A remek hazai kezdést követően a Gödöllő elleni idegenbeli meccsre is átmentették a jó formát a HFC U16-os leány csapatának tagjai.

Újabb nagyszerű csapatmunka és újabb nagyszerű győzelem. A Hódmezővásárhelyi FC U16-os leány csapata ez alkalommal a Gödöllő vendégeként lépett pályára az utánpótlás bajnokságban.  Két gyors góllal alapoztuk meg a sikert, majd igazi gólzáport rendeztek a lányok, megérdemelten nyerték meg második meccsüket is.

Leány U16 HNP Dél-Keleti csoport 2. forduló

Gödöllői SK – HFC 1-9 (0-4)

HFC: Nagyváti Mercédesz, Dobsa Dalma, Bihari Regina, Oláh Maja, Albert Zsófi, Kun Vivien, Horváth Lara, Szabó Gréta, Meleg Nikolett, Kovács Mira

Edző: Mucsi Dénes

Gólszerzők: Bihari Regina (5), Horváth Lara (3), Kun Vivien

Mucsi Dénes: “Gratulálok a Lányoknak, nagyon ügyesen és eredményesen futballoztak. CSAPATként győztünk megint, Mindenki hozzátett valamit a sikerhez. A kapusunk büntetőt védett, a védelem sokszor létszám hátrányban is kivédekezte az ellenfél támadásait, a védelemnek köszönhetően a támadók szabadon játszhattak elöl, ami eredményes is volt.”

A HFC utánpótlás csapatai is megkezdték a bajnokságokat 1

Pazarul kezdett a HFC U12-es csapata

Jól indult az U12-es bajnokság első fordulója a HFC számára. Antal Krisztián tanítványai gólzáporos meccsen nyertek.

Alig két percet követően már rezgett a hazaiak kapuja, Torzsa Vazul szerezte meg a vezetést, akihez csakhamar a társak is csatlakoztak, sorrendben Molnár Levente, Szilléry Igor, Mucsi Ádám és Kovács Hunor is betalált. Utóbbi játékosunk duplázott, Levente pedig végül 4 gólig jutott. A vásárhelyi győzelem egy percig nem forgott veszélyben, a fiatalok igazán kitettek magukért és magabiztosan nyerték meg első találkozójukat.

MLSZ Kiemelt U12, Dél-keleti csoport, 1. forduló

OMTK-ULE 1913 – Hódmezővásárhelyi FC 1-9 (0-3)

HFC: Rostás, Erőss, Torzsa, Sipos, Horváth, Beder, Kovács M., Molnár, Csanki
Csere: Szilléry, Szobácsi, Mucsi, Kovács H.
Edző: Antal Krisztián

Vásárhelyi gólszerzők: Molnár (4), Kovács H. (2), Torzsa, Szilléry, Mucsi

Nyilatkozat: „Jól kezdtük a mérkőzést mindjárt az első támadásunkból gólt szereztünk! Végig domináltunk, tetszetősen rengeteg helyzetet kidolgozva játszottunk, ügyesek voltak a fiúk!”

Nagyot küzdött U13-as csapatunk Orosházán

Hősies küzdelem jellemezte U13-as csapatunk első bajnoki meccsét Orosházán, a pontokat azonban nem sikerül elhozni.

Remekül kezdtek fiataljaink az Orosháza vendégeként, Kopunovics Bence két gólt is szerzett és úgy tűnt, hogy győzelemmel kezdhetjük a szezont. A rövid kispadunk azonban nem kedvezett nekünk és a csapat el is fáradt a végére, amit az ellenfél kihasznált, sikerült fordítaniuk és otthon tartaniuk a három pontot.

MLSZ Kiemelt U13, Dél-kelet, 1. forduló

OMTK-ULE 1913 – Hódmezővásárhelyi FC 4-2 (0-1)

HFC: Vata, Varga, Szántó, Oláh M., Oláh M. Z., Tószegi, Tóth, Kandó, Gila, Kopunovics, Németh
Csere: Cselovszki, Sarusi-Kiss, Vígh
Edző: Gajda Lajos

Vásárhelyi gólszerző: Kopunovics (2)

Gajda Lajos: „Sajnos az utolsó pillanatban történt időpont változás miatt csak három cserével tudtunk elutazni Orosházára. A mérkőzés vége előtt 15 perccel még 2-0-ra vezettünk. A csapat minden tagja, ha kellett csúszott-mászott, ha kellett, akkor pedig kulturáltan pontos passzokkal építettük fel a támadásokat. Azonban a 45. percre elfáradtunk és az ellenfél a hosszabb kispadjának köszönhetően bedarált bennünket. A csapatból ki szeretném emelni Vata Ricsit, Tószegi Zolit, Kandó Zétit, Tóth Martint, akik kiemelkedtek még a remekül játszó csapattársaik közül is.”

Jók: az egész csapat

Itthon tartotta a pontokat a HFC U14

Győzelemmel sikerült indítania hazai pályán a szezont a HFC U14-eseinek. Izgalmas mérkőzésen győzték le fiataljaink a Makót.

Izgalmas és nagyiramú találkozót hozott a Hódmezővásárhely – Makó párharc az U14-esek között. Az első játékrészben gólváltások követték egymást, előbb a Maros-partiak kerültek előnybe, majd egyenlítettek a mienk, ám aztán újabb makói gól következett.

A fordulás után azonban felszívták magukat a kék-sárgák, picivel több helyzetet sikerült értékesíteni, így a javunkra billentettük a mérleg nyelvét. Az összecsapás azonban így is szorosan alakult, 4-3-ra sikerült végül nyerni.

MLSZ U14 II. osztály, Dél-keleti csoport, 2. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Marosmenti UFC 4-3 (1-2)

HFC: Kalmár M.- Schneider B. (Nagy Zs. 58′), Kürtösi Z., Nagy Á., Balog Á. ( Mucsi M. 58′) – Vizi D. – Forgó Cs. (Mészáros D. 58′), Knapecz G., Knapecz Gy., Papp M. – Kokovai E.
Edző: Rostás Károly, Borbás Zsolt

Vásárhelyi gólszerzők: Kokovai E. (3), Knapecz Gy.

Nyilatkozat: „Rengeteg helyzetet kihagytunk és a kapusteljesítménynek köszönhetően tartottuk otthon a 3 pontot. Mind védekezésben, mind a befejezésekben javulnunk kell!”

Váratlan vereséget szenvedett a HFC U15

Pofonnal felérő vereséggel kezdte a szezont a HFC U15-ös csapata, a felkészülés során többször legyőzött Makó 2-1-es sikert aratott csapatunk ellen.

Esélyesként lépett pályára az U15-ös, II. osztályú bajnokság Dél-keleti csoportjának első körében a HFC a Makó ellen. Hazai pályán voltunk, valamint a felkészülés során két alkalommal is felülmúlták már hétvégi vendégeinket. Ennek ellenére a hétvégi találkozó nem a szájízünk szerint alakult. A vendégek szereztek vezetést, amire csak a fordulás után tudtunk válaszolni, ám játékunk akadozó volt és nyoma sem volt annak a gördülékenységnek, amelyet az edzőmeccseken láthattunk. Hiába támadtunk folyamatosan, nem sikerült fordítani. A Makó ráadásul ki is használta ezt, újabb gólt szereztek és meg is őrizték előnyüket, megszerezve a három pontot.

MLSZ U15 II. osztály, Dél-keleti csoport, 2. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Makó FC 1-2 (0-1)

HFC: Solymossy – Török (Szombathelyi), Sajti (Kocsis), Duray, Márton Z. – Kothencz, Patkós, Búzás – Marton, Pálinkás (Szirbik), Tisza
Edző: Bacsa Zsolt

Vásárhelyi gólszerző: Búzás

Nyilatkozat: „Nem várt fájó vereséget szenvedtünk. A felkészülési időszak alatt kétszer is több gólos magabiztos győzelmet arattunk a makói csapat ellen. Talán ez tette néhány játékosom túlzottan is elbizakodottá. A második félidőben egykapuztunk, de a játékunk nagyon kapkodó, görcsös volt, ráadásul kulcsjátékosaink közül többen tudásuk alatt játszottak. A makói csapat ma óriási akarattal játszott, és megérdemelték a győzelmet. Nekünk jó időben jött ez a pofon, mi vagyunk a bajnokság egyik legjobb csapata és ezt be is fogjuk bizonyítani a jövőben!”

Nehezen indult a bajnokság az U17-esek számára

Egyelőre nem tűnik gyaloggaloppnak a korosztály váltás az U17-eseink számára. A fiataloknak bele kell szokniuk a még komolyabb kihívásokba, sajnos a DAFC Szeged ellen is vereséget szenvedtünk.

A Szolnok elleni U17-es III. osztályú bajnoki kezdésnek fájó vereség lett a vége és a DAFC Szeged ellen sem sikerült megszerezni a három pontot. Ellenfelünk ez alkalommal is kihasználta fizikai fölényét. Habár az első, gyors gólra még volt válaszunk, a fordulás után jobban bírták a vendégek, így végül 5-1-re megnyerték a párharcot.

MLSZ U17 III. osztály, Dél-keleti csoport, 2. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – DAFC Szeged 1-5 (1-2)

HFC: Tóth, Karácsonyi, Mucsi, Szántó, Rózsa, Mátó, Szabó, Nagy, Tatár, Balázs, Schneider
Csere: Németh, Kolompár, Késmárki, Varsányi, Almási, Herczeg, Balázs
Edző: Dezső Ferenc

Nyilatkozat: „Egyenlőre a fizikailag erősebb,és gyorsabb ellenfelek felé billen a mérleg nyelve, de bízom benne, hogy mi hamarabb bele szokunk ebbe a korosztályba. Sajnos mind döntés gyorsaságban, mind technikai kivitelezésben lemaradásunk van.”

Parádés győzelmet aratott a HFC U19

Hazai pályán igazán kitettek magukért a fiúk, Bánfi Edvin tanítványai magabiztos győzelmet arattak.

Az U19-es, III. osztályú bajnokság nehezen indult a HFC számára, hiszen a Szolnok otthonában vereséget szenvedtünk, ám annál nagyobb elánnal készültek a srácok a hazai pályás bemutatkozásra. A DAFC Szeged ellen esélyeshez méltó módon kezdtünk, hiszen alig negyedórányi játék után már 3-0 volt az eredmény, sorrendben Bereczki, Nagy és Pacskó is betalált. Megállás pedig ezt követően sem volt, a félidő végére 7 góllal mentünk.

A fordulás után tovább folytattuk a gólgyártást, az ekkora már emberhátrányba kerülő vendégek ellen, Becsek Bendegúz öt gólig jutott, a csapat pedig összesen 13-at vágott.

MLSZ U19 III. osztály, Dél-keleti csoport, 2. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – DAFC Szeged 13-0 (7-0)

HFC: Kekezovic, Bereczki, Pacskó, Virág, Papp, Babcsán, Paku, Légrádi, Becsek, Nagy, Szőke
Csere: Ciortea, Pap, Árgyelán, Bogdánovits, Szabó, Kovács
Edző: Bánfi Edvin

Gólszerzők: Becsek (5), Kovács (2), Bereczki (2), Nagy, Babcsán, Pacskó, Árgyelán

Nyilatkozat: „A mérkőzés folyamán végig nagyszerűen játszottunk. Mind támadásban, mind védekezésben felülmúltuk az ellenfelünket, rengeteg gólhelyzetet alakítottunk ki és be is tudtuk fejezni igen jó százalékban a támadásainkat. Gratulálok a csapatnak!”

A HFC utánpótlás csapatai is megkezdték a bajnokságokat 2