Otthon jobb? – Karanténban készült képkollekció az Eötvösben 10

Bozsér Zsolt, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Technikum oktatója diákjaival együtt úgy gondolta, „kreatív karanténnak” kell lennie az otthon töltött heteknek. A Művészetek nevű tantárgy keretében készült alkotásokból összeállított kiállítást ma Hegedűs Zoltán, a HSZC kancellárja nyitotta meg az iskola első emeleti folyosóján.

Hornyák János igazgató rövid beköszöntője után Hegedűs Zoltán kancellár úr a 4 K-ra hívta fel a figyelmet. A kritikus gondolkodásról, az együttműködésről (kooperáció) a kreativitásról és a kommunikáció fontosságáról beszélt, fiatalos lendülettel, fiatalos hangulatban a fiatalok nyelvén. Hangsúlyozta, ebben a percenként változó környezetben mindenkinek fontos tulajdonsága kell legyen az adott helyzethez való igazodás. Nagy örömét fejezte ki, hogy ebben élen járnak az Eötvös oktatói és diákjai. Megköszönte Bozsér Zsolt művésztanár munkáját. A diákok is nagy dicséretet „zsebelhettek” be.

Otthon jobb? – Karanténban készült képkollekció az Eötvösben 1

Bozsér Zsolt megköszönte a diákok munkáját, biztatta őket az alkotás – legyen az az élet bármely kreatív területe – folytatására.

Otthon jobb? – Karanténban készült képkollekció az Eötvösben 2

A pedagógustól megtudtuk, hogy a karantén alatt a művészettörténeti, színtani, tipográfiai tervező- illetve szakrajzhoz kötődő feladatok mellett a digitális technika segítségével megoldható projektek is készültek. Ilyen volt az a feladat is, amelyben híres alkotásokat kellett feldolgozniuk a diákoknak – a kiállításon szereplő művek ezekből adnak válogatást.

Otthon jobb? – Karanténban készült képkollekció az Eötvösben 8

A kiállítás nyitva áll mindenki előtt. Megtekinthető a délutáni órákban, a hónap végéig, kis létszámú csoportokban, szigorúan betartva az érvényben lévő járványügyi előírásokat.

Otthon jobb? – Karanténban készült képkollekció az Eötvösben Otthon jobb? – Karanténban készült képkollekció az Eötvösben 3 Otthon jobb? – Karanténban készült képkollekció az Eötvösben 4 Otthon jobb? – Karanténban készült képkollekció az Eötvösben 5 Otthon jobb? – Karanténban készült képkollekció az Eötvösben 6 Otthon jobb? – Karanténban készült képkollekció az Eötvösben 7 Otthon jobb? – Karanténban készült képkollekció az Eötvösben 9 Otthon jobb? – Karanténban készült képkollekció az Eötvösben 11