Visszaáll az önkormányzat ügyfélfogadása Mártélyon

Mártélyról érkezett a Promenád Szerkesztőségéhez az alábbi írás, amit változtatás nélkül közlünk.

„12 mártélyi család írja ezt a levelet nyomatékosan kijelentve, hogy politikamentesen.

Azt szeretnénk, hogy a falu fejlődjön. mert mi itt élünk!

Iskola: Borsos József polgármester idejében kapott levelet az önkormányzat, hogy az iskola fennmaradása érdekében tegyen valamit, mert ha nem, akkor megszüntetik. Putz Anita polgármester is kapott ilyen levelet, csak későn reagált rá az önkormányzat. Nem kérdezték meg a szülőket, a képviselőket, hogy miért nem ide íratják a gyerekeiket? Kíváncsiak lennénk rá, hogy mennyit mentek utána az ügy érdekében a képviselők, hogy az iskola maradjon?  Így például az alpolgármester milyen lépéseket tett az iskola megmaradásáért, mivel Ő az Alapítvány a Mártélyi Iskoláért egyik tagja. Reméljük, hogy az alapítvány megszűnik, mivel, ha nincs iskola, akkor az alapítvány is okafogyottá válik.

Reméljük, hogy a könyvtárosi állás is megszűnik, mivel ezt a feladatot el tudná látni az önkormányzat nem főállásban is

Magyarázatot kérnénk arra is, hogy, miért nem kaptuk meg a 100 milliót a csatornázásra és a 40 milliót a bölcsödére?

Miért a falu lakosságának kell pénzzel támogatni az önkormányzatot? Pl. a Liliom utcai lakóknak házanként 47 ezerrel az útépítést, ami meg sem valósult eddig?

A Rákóczi téren az úttal kapcsolatban nem történt semmi, és az ott lakók saját pénzen javítják az utat.

Augusztus 20: Miért aznap délelőtt 10 órakor kellett betelefonálni az önkormányzatnak, hogy rakjanak ki zászlókat, és miért a tanyagondnok és egy másik kívülálló személy végezte el ezt? Akinek ki volt adva a feladat, a közmunkások főnöke, ezt elfelejtette

Kedves polgármester asszony, a fűnyírás kérdésében Márki-Zay Péter polgármester bejelentések hatására szemlét tartott a városban és amikor rájött, hogy igaza van a bejelentőnek és gazos a város, a közmunkásokkal foglalkozó vezetőnek felmondott. Reméljük, ez Mártélyon is beteljesedik! Ahelyett, hogy itt a közmunkások elvégeznék a fűnyírással kapcsolatos feladatokat ezt is a lakosságra hárítják. Aki nem vágja le a háza előtti közterületen a füvet, ami az önkormányzat feladata lenne, 50 ezer Ft-ig terjedő birságra számíthat. Szerintünk egyetlen mártélyi lakost sem kényszeríthetnek arra, hogy a közterületen ezeket a feladatokat elvégezze.

Gyümölcsös: Kíváncsiak lennénk rá, hogy a gyümölcsös tavasszal meg lett-e permetezve, meg lett-e metszve, és azóta hányszor lett permetezve? Itt is térdig érő gazt lehet látni. Itt megint visszatérhetünk a közmunkások főnökére, a nála megállapítható hozzá nem értés felsőfokára, de sajnos minden munkájában ez a helyzet.

Azt is hallottuk, hogy a zártkert tulajdonosokat is össze akarja hívni a polgármester asszony, mert az országosan megengedett 10 %-os beépíthetőség Mártélyon csak 3 %. Volt rá lehetőség, hogy  a 10 %-ot megigényelje ingyen, de ez is elmaradt, most ezt 5 millió Forintért lehetne megigényelni. Ezt most meg a zártkert tulajdonosoktól próbálja beszedni.

Konyha: Szeretnénk tudni, hogy a közmunkások főnöke miért küld a konyhára közmunkásokat, akik nem rendelkeznek EÜ. papírral? Három közmunkás és egy konyhai kisegítő dolgozik így. Kérdésünk, hogy ők főzhetnek e 210 főre megfelelő dokumentumok nélkül? Mit tett a szabályok betartásáért az igazgató úr és az élelmezés vezető? Az intézményvezető akkor is elment lábtengózni, amikor az iskola ügyét kellett volna intézni és ráadásul képviselő is.

Óvoda: Azt is szeretnénk tudni, hogy miért ment el 5 óvónő vagy esetleg ki miatt az óvodából? Ez is az igazgató úr hatáskörébe tartozna!

A Tisza utcai művészházat olyan embernek adták oda, aki nem önkormányzati dolgozó és nem is rászorult. Lenne olyan család a faluban, aki rászorult és fizetnének is érte.

Kedves Polgármester Asszony és képviselő testület! Valamit csináljanak, hogy élhetőbb legyen Mártély, például mondjanak le!

Köszönettel: 12 mártélyi család”