Vásárhelyieken is elvégezték a koronavírus-tesztet 2

Sajtóinformációk és portálunkhoz eljutott adatok szerint megnőtt a koronavírusos betegek száma Hódmezővásárhelyen, ahol jelenleg mintegy tíz aktív fertőzöttet tarthatnak nyilván.

Már a múlt héten napvilágot látott, hogy a Nádor utcai óvodában koronavírus-fertőzöttet találtak, és a hírek szerint azóta több oktatási intézményben is megjelent a vírus. A városban jelenleg 41 fő van hatósági karanténban, az iskolai fertőzésekről azonban konkrét számokat nem hoztak nyilvánosságra. Szegeden viszont igen: egy hétfői cikk szerint ott legalább három vagy akár négy iskolában diagnosztizáltak vírusos beteget.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a napokban úgy fogalmazott: nagyjából 20-szorosa az igazolt fertőzéseknek a valódi szám, ezek alapján körülbelül százezer beteg lehet jelenleg Magyarországon. Amennyiben ez így van, akkor Vásárhelyen akár kétszáz aktív, fertőzőképes koronavírusos is lehet.

Ezért fontos, hogy mindenki tartsa be az előírásokat, a maszkhasználatot, fertőtlenítsen rendszeresen, és csak akkor és oda menjen közösségbe, ha feltétlenül szükséges. Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Fotó: Archív