Koronavírus miatt bezár az összes tótkomlósi oktatási intézmény

A hétvégén elkészült koronavírus-tesztek alapján kiderült, hogy az alig ötezer lakosú Tótkomlóson újabb öt ember kapta el a betegséget – közölte Facebook-oldalán Zsura Zoltán polgármester.

A városvezető közölte, hogy Békés Megyei Kormányhivatalból értesítették a kellemetlen fejleményről a tótkomlósi önkormányzatot. Ezt követően a területileg illetékes Népegészségügyi Szolgálat vezetőjével azt a döntést hozták, hogy a már napokkal ezelőtt a bezárt óvoda mellett hétfőre tanítási szünetet rendelnek el a helyi Jankó János Általános Iskola és Gimnáziumban, valamint a Kéttanítási Nyelvű Általános Iskolában.

Keddtől pedig Tótkomlós két általános iskolájában és egy gimnáziumában indul az online oktatás. Az intézkedés oka, hogy a pedagógusok járványügyi felügyelet alá kerültek, így nincs, aki frontálisan tanítana, és a gyerekeket felügyelné.

Zsura a Magyar Narancsnak elmondta, a vasárnap délutáni állapot szerint Tótkomlóson hat koronavírussal fertőzött ember él. Néhány nappal ezelőtt az egész országban csak négy oktatási intézmény volt zárva koronavírus miatt, mostantól csak Tótkomlóson már három.

Forrás: 24.hu