Különleges borokkal, sztárborászokkal és korlátlan kóstolással készül a Hagymatikum a Borudvaron 2

Szeptember 19-én nyolc borászat, nyolc borász és sommelier részvételével megnyitja kapuit a Borudvar a Nyugi bárban és a teraszon. A mini borfesztiváli hangulatot idéző rendezvényre a jegyek már kaphatóak, és érdemes is sietni, hiszen a biztonságos kikapcsolódást szem előtt tartva korlátozottak a helyek.

Nem ez az első alkalom, hogy a különleges borok világágába csábítja az érdeklődőket a Nyugi bár: a nagy sikerű borvacsorákat követően most egy mini borfesztivál hangulatát szeretnék megidézni, szeptember 19-én, szombaton. Ez nem véletlen, hiszen – mint Fodor Krisztiántól megtudtuk – mindenféleképpen szerettek volna a makóiaknak egy kis pluszt adni, hiszen az idei évben elmaradtak a fesztiválok és így a velük járó élmények. Mint rámutatott, az idei évben volt nyolc éves a Hagymatikum, így arra gondoltak, hogy nyolc borászatot és borászt hívnak Makóra, akik 26 féle bort fognak kóstoltatni a résztvevőkkel, akik kötetlenül élvezhetik a változatos nedűket.

Különleges borokkal, sztárborászokkal és korlátlan kóstolással készül a Hagymatikum a Borudvaron 1

– Egy mini borfesztivált szerettünk volna tető alá hozni, hogy az emberek találkozhassanak a borászokkal, kóstolhassanak jó borokat, ráadásul mindezt korlátlan mennyiségben tehetik meg – hangsúlyozta a Nyugi bár chefje, s mint elárulta, a hangulatot jazz zene is emelni fogja majd a háttérben.

Mint megtudtuk, mindegyik borász legalább három fajta borral készül, amiből korlátlan kóstolást biztosít a rendezvény ideje alatt, így Fodor Krisztián arra buzdít, hogy fogyasszunk majd bátran, de természetesen mértékkel!

Különleges borokkal, sztárborászokkal és korlátlan kóstolással készül a Hagymatikum a Borudvaron 4

A Borudvaron ráadásul a Nyugi bár teljes ételrepertoárja is elérhető lesz, továbbá a borkultúrához kapcsolódva perecekkel, sajt- és hidegfelvágott-tálakkal is készülnek.

A rendezvényen pedig a biztonságra is nagy hangsúlyt fektetnek a jó hangulat mellett: mint Fodor Krisztián kiemelte, annak érdekében, hogy a megfelelő távolságot meg tudják tartani a Borudvarra érkezők, a létszámot száz főben korlátozták, továbbá több ponton kézfertőtlenítőket helyeznek ki, illetve külön szociális helyiséget jelölnek ki, de a mindenki számára biztosított ajándék borospohár is ezt a célt szolgálja többek között.

Különleges borokkal, sztárborászokkal és korlátlan kóstolással készül a Hagymatikum a Borudvaron 3