Elszántan készül a rájátszásra a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE 1

Két hét múlva, szeptember 19-én, szombaton rendezik az első osztályú tollaslabda csapatbajnokság rájátszását Szegeden, a Squash Club Szabadidőközpontban. A házigazda Goodwill Pharma Tisza Tollas SE az alapszakasz után ezúttal is az első helyet célozza meg.

A tollaslabda csapatbajnokságban is különlegesen alakul a szezon. A Goodwill Pharma Tisza Tollas SE még márciusban nyerte meg az első osztály alapszakaszát, ezt a szegedi klub fennállása során először tudta véghezvinni. Ennek köszönhetően megkapták a rájátszás rendezési jogát, azaz hazai pályán szállhatnak harcba az érmekért.

Az eredetileg márciusra kiírt eseményt a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani, így csak most, fél évvel később kerülhet rá sor. A legjobb három együttes, azaz a szegediek mellett a címvédő pécsi Multi Alarm SE és a Fehérvár BSE szeptember 19-én, szombaton csap össze a Squash Club Szabadidőközpont pályáin, körmérkőzéses rendszerben.

Elszántan készül a rájátszásra a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

– Nagyon készülünk az eseményre, szeretnénk olyan körülményeket teremteni, amelyek méltók a sportág ünnepéhez. Korábban fallabdában már ez sikerült a klubunkban, most tollaslabdában is hasonlót tervezünk. A dátum változatlan, minden csapat úgy készül, hogy nézők előtt kerülhet sor a meccsekre, természetesen az éppen aktuális járványügyi előírások betartása mellett – mondta Pápai Miklós klubvezető.

A Goodwill Pharma Tisza Tollas SE utánpótlása jó példával szolgált a felnőtteknek, összesen öt érmet szereztek az U11-es és U19-es országos bajnokságon. A fiatalabbaknál Tóth Gábor bajnok lett, Susányi Vera harmadik, az idősebbeknél Pápai Bálint ezüstöt, Könczöl Ádám bronzot szerzett, míg kettejük párosa ezüstéremmel zárt.