A Nádor utcai óvoda is szívekkel mond köszönetet

Koronavírussal fertőzött munkatársat találtak a vásárhelyi Nádor utcai óvodában – jelentette be Márki-Zay Péter polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az intézmény dolgozóit és a gyerekeket várhatóan pénteken tesztelik először, a második tesztet pedig hétfőn végzik.

A fertőzés két másik óvodát is érinthet, hiszen volt olyan közös program, ahol a Nádor utcai óvodával közösen vettek részt. A gyerekeket holnaptól nem kötelező bevinni, sőt, arra kérik a szülőket, hogy ha lehet, maradjanak otthon. A tesztelésen azonban kötelező a megjelenés, így annyi időre meg kell jelenni az óvodában.

Márki-Zay Péter elmondta, hogy valószínűleg több fertőzött is van a városban, ezért újra feláll az operatív stáb, és szigorításokat vezetnek be a város intézményeiben. Mindenhol kötelező a maszk viselése, és a kézfertőtlenítés.

A sportlétesítményekbe a szülők nem léphetnek be, a sportolóknak pedig kötelező maszkot viselniük a közösségi terekben.

Az Őszi Tárlat megnyitóját online fogják közvetíteni, személyesen pedig csak a meghívott vendégek vehetnek részt rajta. A kiállítást ingyenesen lehet idén megtekinteni, azonban a múzeumban egyszerre mindössze 50 fő tartózkodhat.

A piacon nem vezetne be szigorításokat.

Az idősek otthonában tovább szigorítanak a látogatásokon, hétfőtől a fekvőbetegeket nem lehet látogatni, a többi lakó pedig csak az udvaron fogadhat vendégeket.

A bölcsődékben marad a hőmérőzés, amit az óvodákban is bevezetnek. Ez azt jelenti, hogy minden reggel megmérik a gyerekek és a dolgozók testhőmérsékletét, amit naponta többször is megismételnek. A felnőttek csak maszkban léphetnek be ezekbe az intézményekbe.

Ha bármelyik vásárhelyi intézményben megnövekedne a betegszám, és rendkívüli szünetet kellene elrendelni, arról tájékoztatni fogják a lakosságot.