Cseri Tamás: a jövő felélése elkezdődött

„Nem tudom van-e még egyáltalán értelme folyamatosan reagálni Márki-Zay hazugságaira? Két év után a helyi politikát követő és gondolkozni képes embereknek már csak leesett, hogy ez az ember lépten nyomon hazugságokba keveredik” – írja Facebook posztjában a képviselő.

Jó reggelt! Hazudta Márki-Zay Péter

Nem tudom van-e még egyáltalán értelme folyamatosan reagálni Márki-Zay hazugságaira?

Két év után a helyi politikát követő és gondolkozni képes embereknek már csak leesett, hogy ez az ember lépten nyomon hazugságokba keveredik. Nem csak politikai ellenfelei, de cégvezetők, köztisztviselők, tanárok igazolják rendszeresen vele kapcsolatban a szavahihetőség teljes hiányát.

Hétfőn is hosszas posztban próbálta magyarázni a LED-es lámpacserékkel kapcsolatban a bizonyítványát. Természetesen engem aljasozva, támadva, szinte soronként hazugságokba keveredve. Ezeket igyekszem az alábbiakban pontról pontra cáfolni. Sajnos unalmas lesz, de néha mégis azt gondolom, muszáj leírni, különben nem tudatosul az emberekben mennyire szavahihetetlen a polgármesterünk.

Az első hazugság még nem tartozott szorosan a témához, csak kezdésnek gondolom próbált hitelteleníteni, ellenszenvet kelteni irántam.

MZP állítása rólam: „neki az építményadó eltörlése is csípi a szemét” Az építményadó eltörlését természetesen én is megszavaztam, hiszem a polgármester azt ígérte, ez nem okoz majd gondot a költségvetésben (mondjuk ebben is hazudott). Egy vitában viszont valóban leírtam pár hete, hogy a panellakások évi 7-8 ezer forintos adója szerintem annak idején sem volt megfizethetetlen, de ebből azt kihozni, hogy csípi a szemem az adó eltörlése… Mindegy is, így politizál Márki-Zay, tapasztaltuk ezerszer. Nézzük inkább a LED-es cserével kapcsolatos állításait!

MZP első két állítása:

„1. Cseri úr maga ismeri el, hogy a város Lázár-Tiborcz-féle közvilágítása 8 éven át életveszélyes volt

  1. Meg sem próbálja megmagyarázni, hogy 8 éven át a FIDESZ MIÉRT NEM PRÓBÁLTA MEGJAVÍTANI”

Sehol nem írtam olyat, hogy a világítás nyolc évig életveszélyes volt! Sehol!

És miért akartuk volna az első években egyáltalán megjavítani azt, ami egyébként jó volt? Az átállás előtt és után is meg lett vizsgálva a városi világítás fényereje. Egy független cég az átlagos fényerő növekedés mértékét 50% körül határozta meg, a fény egyenletesség javulását pedig 200%-ban. Mindezek mellett az energia megtakarítás 30% felett alakult. Ez akkori energiaárakon évi 32 millió forint megtakarítást jelentett. És még valami, néhány hete hangoztatta Márki-Zay nagy mellénnyel, hogy az általa fűnyársra bevetett birkák révén megtakarított 40 liter üzemanyagot és ezzel megkímélte a légkört 80 kilogramm széndioxidtól. És ez már a hódmezővásárhelyi klímastratégia része! Mit gondolnak, az általa szidott és blamált LED-es világítással mi mennyi széndioxid légkörbe kerülését tudtuk megakadályozni? Évi 352 tonnát!

Tehát míg ez a hangember klímastratégiát épít 80 kilogramm széndioxid kiváltására, mi a kétezertizes években, 3000 tonna légkörbe jutását tudtuk megakadályozni, csak a LED-es cserékkel! 80 kg vs 3 000 000 kg!

MZP harmadik pontja:

„3. Miért jött elő Lázár úr a kormányinfón a szánalmas, hihetetlen és ízléstelen utcán vizelős történetével, bizonygatva, hogy a világítás túlságosan is jó?”

Évekig tökéletes volt a világítás, előbb ezt részletesen kifejtettem. Később jelentkezett a probléma, a kb. 7000 lámpatestből 400-nál.

MZP negyedik kérdése:

„4. A gyártó miért nem jelentkezett a megoldással a garancia alatt vagy az azt követő 3 évben?”

Azért nem jelentkezett hamarabb, mert a lámpatestek évekig megfelelőek voltak. Mikor pedig komolyabb mennyiségben megjelentek a gyengülő fényt szóró lámpatestek, akkor a cég azok cseréjét a garanciaidőn jóval túl is, ingyen biztosította városunknak. Csak a szerelési munkálatokért kellett fizetni az áramszolgáltatónak.

MZP ötödik pontja:

„5. Ha Mucsi László valóban megoldotta volna a problémát, miért hallgatott erről még a távozása után másfél évig?”

Nem hallgatott róla, nekem elmondta, én meg képviselőként megírtam a nyilvánosságnak.

MZP hatodik pontja:

„6. Ha már tavaly, a választások előtt fél évvel lett volna megoldás, azt ugyan MIÉRT AKADÁLYOZTAM VOLNA, ahelyett, hogy megoldom és KAMPÁNYTÉMÁVÁ TESZEM, ezzel szavazatokat elhozva a várost elsötétítő Fidesztől?”

Ezt nem tudom megmondani:

– Vagy fogalma sem volt róla Márki-Zay-nak, hogy egyáltalán elindult egy ilyen felülvizsgálati folyamat. Ami őt ismerve nem lenne meglepő, hiszen sokszor egészen nevetséges módon tájékozatlan a városi ügyekben.

– Vagy simán csak azért hátráltatta a kivitelezést, hogy a sötétebb megvilágítás miatt tovább szidhassák Lázár Jánost és Tiborcz Istvánt az emberek.

Ezt már soha nem fogjuk megtudni, mivel csak maga MZP tudja a választ, neki meg nem hihetünk. Soha, és mint a fenti példa is mutatja, tulajdonképpen semmiben” – áll a bejegyzésben.