Ízléstelen szójátékot csinált Márki-Zay a fideszes képviselő halálából

Megint kimutatta a foga fehérjét a gyűlölet karmestere: aljas és alpári módon, nőiségében és erkölcseiben is támadja, gyalázza a Fidesz-KDNP-s Koncz Zsófiát Vásárhely balliberális polgármestere.

Férfihoz és úriemberhez méltatlan, gusztustalan kirohanást intézett a Fidesz-KDNP ifjú borsodi politikusa ellen Márki-Zay Péter. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke azért rúgott bele Koncz Zsófiába, mert a kormánypártok merészelik őt indítani a Borsod megyei 6-os választókerület október 11-i időközi parlamenti képviselő-választásán, ő pedig veszi a bátorságot, hogy szembeszálljon a balliberális pártok és szervezetek (köztük az MMM) által smúzolt, antiszemita és rasszista kirohanásairól hírhedtté vált jobbikos „kömény legény” Bíró Lászlóval.

A körzetben azért írtak ki időközi választást, mert a nyáron tragikus motorbalesetben meghalt a köztiszteletben álló Fidesz-KDNP-s honatya, Koncz Ferenc. Nincs új a nap alatt, mint megírtuk, a stílustalan Márki-Zay a tragédiából ízléstelen „szójátékot” faragott: a szerencsi politikus halála kapcsán az ellenzék „szerencséjéről” értekezett. S nem süllyedt el szégyenében… Ezúttal pedig Koncz Ferenc lányát, Koncz Zsófiát támadta le, aljas és alpári eszközökkel, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy személyében sározza be és járassa le az ifjú hölgy indulót.

Vasárnapi Facebook-prédikációjában Márki-Zay többek között azt mondta, a Fidesz „szegénységi bizonyítványa az, hogy CSAK (sic!) az elhunyt képviselőnek a lányát tudta indítani ebben a körzetben”. Koncz Zsófiáról pedig közölte, „30 éves fiatal hölgyről van szó, aki […] a bulizáson kívül eddig még nem sokat mutatott fel”, mármint azonkívül, hogy „a neve az azonos az elhunyt képviselőével; azonkívül, hogy a Fidelitasban a BULIKNAK VISSZATÉRŐ PARTIARCA (sic!) volt”

Márki-Zay szerint egy 30 éves fiatal nő ne akarjon már képviselő lenni

Álljunk meg itt! Mire is gondolhatott a költő, mit is sejtethet Vásárhely balliberális polgármestere, akinek minden valószínűség szerint egyébként semmiféle konkrét, személyes, kézzelfogható információja sincs a fidelitasos bulikról, és jó eséllyel egyáltalán nem is ismeri Koncz Zsófiát? Gonoszul akár azt, hogy az érintett a bulik „visszatérő partiarca”, ha tetszik, könnyűvérű, lazább erkölcsű fiatal nő, akinek az egyéb teljesítménye, képessége más tekintetben meg nulla! Egyébként is, egy ifjú, 30 éves hölgy ne akarjon már politikus, országgyűlési képviselő lenni, pláne ne a balliberális jelölt ellen!

Ja, az már persze hidegen hagyja a gyalázkodó „főhőst”, hogy egy jogász végzettségű, az ELTE-n diplomát szerzett, több nyelven: angolul, németül és franciául is beszélő nőről van szó, aki például a washingtoni magyar nagykövetségen a magyar érdekérvényesítésért és a magyar–amerikai kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért dolgozott. És aki másfél évtized óta aktív a közéletben (két cikluson keresztül volt a Fidelitas országos alelnöke), illetve a választókerületben, ahol szerencsiként felnőtt, s ahol 2006 óta dolgozott együtt édesapjával. Nem részletezzük ezt tovább, mert félő, hiába próbálunk az értelemre hatni ott, ahol Márki-Zay az érzelmekre céloz a zsigeri gyűlöletkeltéssel, a személyeskedő uszítással.

Két megjegyzés azért mégis idekívánkozik! Vásárhely balliberális polgármestere nem először villantja ki a foga fehérjét: emlékezetes, a tavalyi önkormányzati választási kampányban aktívan közreműködött az alaptalan pletyka terjesztésében, hogy kihívójának, Grezsa Istvánnak házasságon kívüli gyermeke lenne, még korábban jogász politikai ellenfelét, Szabó Bálintot „megerőszakolt politikusként” emlegette egy posztjában, nem is oly régen pedig szintén úriemberhez és férfiemberhez méltatlan módon gyalogolt bele az ismert és elismert helyi pedagógus Lázárné Megyeri Zitába, ócska, kisstílű sejtetést megfogalmazva annak tanári munkájával kapcsolatban…

Egyébként pedig hol maradtak Márki-Zaynak a fiatal nők közéleti szerepvállalásával kapcsolatos aggályai és fenntartásai, amikor 2019 tavaszán – mint állítólagos „taktikai szavazó” momentumos – hevesen fellángoló politikai szerelemmel ünnepelte a lila újoncok, a „szűk” harmincas Cseh Katalin és Donáth Anna Európai Parlamentbe jutását? Csak nem az a csúnya kettős mérce már megint? Vagy hogy is van ez: szerinte az egész momentumos „buligeneráció” mehet a lecsóba?

Fotók: Promenad-Gémes Sándor/archív, illetve Koncz Zsófia Facebook-oldala