Bán Csaba: két sziklaszirtje van most már a szőnyiseknek – tanévnyitóval “avatták fel” a Pávás házat 2

Immár két sziklaszirtje is van a szőnyis diákoknak, az egyik a Deák Ferenc utcai székhelyépület, a másik az Andrássy úti Pávás-ház, amelynek falai holnaptól megtelik élettel: 3 első osztály kezdi meg a tanévet itt – mondta Bán Csaba református lelkipásztor a hétfői ünnepségen. A Vásárhely24 beszámolója következik.

Bán Csaba elmondta, hála és köszönet az Istennek azért, hogy a Pávás házban kezdheti meg a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola három első osztálya a tanévet szeptember elsején. Hozzátette, ha minden jól alakul, még egy harmadik épület is szolgálja majd az iskolásokat a jövőben.

Bán Csaba: két sziklaszirtje van most már a szőnyiseknek – tanévnyitóval “avatták fel” a Pávás házat 1

A református lelkipásztor köszöntötte az elsősöket is, majd példabeszéddel inspirálta a kis lurkókat arra, hogy hajtsanak, törjenek előre tanulmányaik során.

Bán Csaba: két sziklaszirtje van most már a szőnyiseknek – tanévnyitóval “avatták fel” a Pávás házat 5

Gilicze Judit, az intézmény igazgatója a páva motívumra hívta fel a jelenlévők figyelmét, majd a kisdiákokat az “első pávás gyerekek” címmel illette, s arra kérte őket, legyenek olyanok, mit a páva farktollai, amely összességében olyan, mint egy legyező, és minél több pávatoll “ékeskedik” együtt, annál erősebbek lehetnek a közösségek itt, a Pávás falai között.

Bán Csaba: két sziklaszirtje van most már a szőnyiseknek – tanévnyitóval “avatták fel” a Pávás házat 4

Az ünnepség fényét a Szejka-Barka testvérpár előadása emelte, majd minden elsős kisdiák egy kis pávát és pávatollat kapott ajándékba.

Bán Csaba: két sziklaszirtje van most már a szőnyiseknek – tanévnyitóval “avatták fel” a Pávás házat 3

Forrás és fotók: vasarhely24.com