Lovas-kerékpáros felvonulást tartottak Vásárhelyen 5

A jövő heti Őszelő Hagyományőrző Fesztiválra hívták fel a figyelmet a résztvevők.

Lovas felvonulást és sajtótájékoztatót tartottak vasárnap Vásárhelyen, ahol a szeptember 5-i Őszelő Hagyományőrző Fesztivált harangozták be. A programot a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ egy, a város által 2017-ben megnyert TOP-pályázat segítségével valósítja meg.

Lovas-kerékpáros felvonulást tartottak Vásárhelyen 8

Varga Anikó, az intézmény vezetője elmondta, az eseményt jövő hét szombaton 10 és 21 óra között rendezik meg a Népművészeti Tájháznál. – Egy igazi népi hagyományőrző forgatag lesz ez, többek között tábori életképpel és ágyúdörrenéssel – ismertette Varga Anikó. Hozzátette, a gyermekeket egy 12 pontból álló feladatsorral várják, ami elvégzéséért ajándék jár majd.

Lovas-kerékpáros felvonulást tartottak Vásárhelyen 4

A rendezvény keretében a Hagyományőrző Pálffy Huszár Egyesület, az 1848/49-es Szabadságharc Szegedi III. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesülete és az Ete Népe alaki bemutatókat, tábori életképet és toborzót tart, illetve sortűz (puskák) is színesíti a programokat. További látnivalók ezen kívül: veterán kerékpár kiállítás és börze, kirakodó vásár, néptánc bemutató, közös kerékpáros városnézés, hagyományőrző programok, örömzenélés.

Lovas-kerékpáros felvonulást tartottak Vásárhelyen 1

A lovas-kerékpáros vonulás a Serház térről indult és a Bessenyeinél ért véget.

Lovas-kerékpáros felvonulást tartottak Vásárhelyen Lovas-kerékpáros felvonulást tartottak Vásárhelyen 2 Lovas-kerékpáros felvonulást tartottak Vásárhelyen 3 Lovas-kerékpáros felvonulást tartottak Vásárhelyen 6 Lovas-kerékpáros felvonulást tartottak Vásárhelyen 7

Fotók: Gémes Sándor