Kezdőlap>Vásárhely>Kínosan beégett Márki-Zay és a városházi médiája

Kínosan beégett Márki-Zay és a városházi médiája

Össze-vissza beszél Márki-Zay a Bessenyei-botrányról

Kibújt a szög a zsákból: a vásárhelyi polgármester véletlenül olyan címekre is elküldött egy önkormányzati sajtót utasítgató (szemrehányó?) levelet, amikre nem akarta. De legalább most már mindenki számára bebizonyosodott az, amit mi eddig is tudtunk: Márki-Zay Péter kézi vezérléssel működteti a városházi propagandamédiáját. Mindebben az az érdekes, hogy nemrég még független sajtóról álmodozott és okoskodott Hódmezővásárhelyen. A Hirado.hu csúnyán lebuktatta!

Személyesen is felelősséget érez a hódmezővásárhelyi polgármester azért, hogy a városi média a legmagasabb szakmai és etikai elvárásoknak is megfeleljen – ezt válaszolta Márki-Zay Péter arra a kérdésünkre, hogy miért adott ajánlásokat a város által üzemeltetett helyi hírportál vezetőinek, pedig nemrég még arról beszélt, hogy fel akarja építeni a szabad sajtót – írja a hirado.hu.

„Nem látom, hogy ezeket a fontos és közérdekű híreket minden alkalommal hozná a Hódpress, pedig kellene” – ez a mondat Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester e-mailjében szerepel, amit több, önkormányzati címre is kiküldött, de valamiért, talán véletlenül az MTI és az MTVA is a címzettek között volt.

A levélben a polgármester azt sérelmezi, hogy a Hódpress.hu nevű online újság nem közli rendszeresen az általa fontosnak vélt híreket, ez esetben egy hódmezővásárhelyi vizes-sport eseményt.

A programajánló egyébként a Hódpress oldalán megtalálható. A portálnak a városi vagyonkezelő részvénytársaság a kiadója. A polgármester rendszeres szereplő a Hódpressen: augusztusban például 18 alkalommal közöltek vele kapcsolatos írást, köztük többször olyan tartalmúakat is, amelyekben a városi politikához egyáltalán nem kapcsolódó véleményt fogalmazott meg.

Márki-Zay Péter tavaly októberben az önkormányzat alakuló ülésén még arról beszélt, hogy fel akarja építeni Hódmezővásárhelyen a szabad sajtót. Megkérdeztük ezért Márki-Zay Pétert, hogy a csütörtöki levele alapján ő így képzeli-e a szabad sajtó működését.

A polgármester válaszában azt írta: személyesen is felelősséget érez azért, hogy a városi média a legmagasabb szakmai és etikai elvárásoknak is megfeleljen, minden városi rendezvényről beszámoljon, pártállástól függetlenül. Emellett, ahogy a hodpress.hu-nak a sporteseményt, az M1-nek saját magát ajánlotta stúdióvendégnek.

Nem ez az első alkalom, hogy egy októberben megválasztott polgármester elfoglalja az önkormányzati sajtót.

A Józsefváros című lap esetével például több internetes portál is foglalkozott decemberben. Az új polgármester hivatalba lépése után megjelent lapszámot az Index például Pikó András propagandalapjának nevezte.

Mint írták, a baloldali polgármester neve a 20 oldalas újságban 15-ször szerepelt és 8 fotón volt látható, és egy hosszabb interjú is készült vele, emellett pedig nagy teret kapott az ellenzéki összefogás sikerének ecsetelése is. Eközben – ahogy fogalmaztak – az ellenzékbe szorult Fidesznek nulla sornyi megszólalási lehetőség jutott.

Forrás: hirado.hu