Eifert János képi nyelve elevenedett meg tárlatvezetésén 3

– Számomra játék a fotográfia. Nagyon komoly játék – vallja Eifert János fotóművész, aki nemcsak képről képre vezette népes hallgatóságát életműtárlata finisszázsán, hanem személyes hangvételű történeteket és kulisszatitkokat is megosztott alkotásairól, majd különleges beállításokon örökítette meg az esemény résztvevőit pénteken délután az Alföldi Galériában.

A február végén nyílt Visszapillantás (1964-2020) című életműtárlat az Alföldi Galéria tíz időszaki kiállítótermében és az azokat összekötő folyosófalakon mintegy 150 analóg és digitális eljárással készített fotón keresztül nyújt betekintést az Eifert-i életmű több mint félévszázados, gazdag termésébe. A hódmezővásárhelyi születésű, nemzetközileg is elismert művész kiállítása augusztus 30-ig látogatható a Kossuth téri kiállítóhelyen.

Eifert János képi nyelve elevenedett meg tárlatvezetésén Eifert János képi nyelve elevenedett meg tárlatvezetésén 1 Eifert János képi nyelve elevenedett meg tárlatvezetésén 2 Eifert János képi nyelve elevenedett meg tárlatvezetésén 4 Eifert János képi nyelve elevenedett meg tárlatvezetésén 5 Eifert János képi nyelve elevenedett meg tárlatvezetésén 6

Szöveg: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs
Fotó: Gál Petra, Tornyai János Múzeum