Walterné: a Hód Úszónak úgy kell működnie, mint a legnagyobbaknak! 3

Semmilyen politikát nem fogok vinni a Hód Úszó Egyesülethez – jelentette ki szerdai Facebook-közleményében Walterné Böngyik Terézia, akinek az írását változtatás nélkül közöljük.

„Márki-Zay Péter ma ismét kimutatta, hogy számára nincs semmi más, csak a politika és a politikai harc. Megmutatta, hogy aki nem hódol be az akaratának, az nem számíthat másra, mint támadásra, megszégyenítésre, hazugságokkal felépített vádakra, uszításra és gyűlöletre. Megdöbbentő, de ma kiderült, ez akkor is így van, ha gyermekekről van szó, és közel 150 hódmezővásárhelyi családról.

Nem szeretnék Márki-Zay Péter nemtelen vádaskodására reagálni, vele szemben én semmilyen politikát nem akarok, és nem fogok vinni az úszóegyesületekhez. Ami a beolvadást illeti, fontos volna azonban, hogy néhány kérdést megfontoljunk.

  1. Milyen alapon támadja meg a város polgármestere a Hód Úszó SE-t? A város semmilyen támogatást nem ad az egyesületnek, sőt, mára a mindennapos testnevelésből is kivonult. Magára hagyta a vásárhelyi családokat, megvonta azt a támogatást, amit hosszú éveken keresztül biztosított az önkormányzat annak érdekében, hogy minden vásárhelyi gyermek megtanulhasson úszni. Mára ebben a programban a Tankerület egyedül maradt.
  2. Milyen jogon gyanúsítja a város polgármestere – szokás szerint másra hivatkozva – pedofíliával és egyéb törvénysértésekkel az úszóegyesületeket? Hogyan süllyedhet idáig egy városvezető?
  3. Milyen jogon dönt egy polgármester két úszóegyesület között? Milyen jogon dönti el, a város az egyiket támogatja, a másikat nem? Ebben nem az eredményesség számít, hiszen, aki azt mondja, hogy a Hód Úszó SE-nél nincsenek támogatásra méltó eredmények, az nemcsak téved, de semmibe veszi azoknak a vásárhelyi gyermekeknek a munkáját és tehetségét is, akikre az egész város jogosan lehet büszke.
  4. Milyen jogon büntet a város polgármestere 150 vásárhelyi családot?
  5. Ha már az elnöki felkérésem felmerült, igaz-e, hogy – miközben én társadalmi munkában – Risztov Éva havi 500.000 forintért vállalta az elnökséget?
  6. Ha már a munkatársaim felmerültek: arról miért nem beszélünk, hogy a Hód Úszó SE edzői sokkal előbb voltak edzők, mint a Szent István Iskola munkatársai? Van, aki már 31 éve edző.
  7. Ha már a fenyegetés felmerült, arról miért nem tájékoztat a polgármester, hogy a HSUVC vezetése folyamatosan fenyegette, zsarolta a Hód Úszó edzőit azért, hogy lépjenek át a másik egyesületbe? Erről mindenki tud a sportegyesületeknél, beleértve a családokat is, kár letagadni.
  8. Ha már zsarolás, arról miért nem beszél a polgármester úr, hogy az önkormányzati fenntartású uszoda hirtelen elkezdte megemelni a Hód Úszó SE-re háruló díjakat?
  9. Ha már politika, arról miért nem beszélünk, hogy a HSUVC, tehát a polgármester által támogatott úszóegyesület elnökségében ül Grezsa István és Juhász Tünde?

Tisztelt Polgármester Úr!

Bármennyire is fáj Önnek, a Hód Úszó SE-t nem a politika, hanem a szülők, az edzők és a gyerekek választották. Ön az egyedüli, aki csak a politikát látja ebben is. A Hód Úszó SE egy nagyszerű, eredményes, sikeres és összetartó közösség, az itt sportoló gyerekek a város vezetésétől támogatást és nem büntetést, segítséget és nem gyűlöletet és kicsinyes bosszút érdemelnek. Bízom benne, hogy belátja a tévedését, félreteszi a szüntelen politikai harcát, és legalább most az egyszer a vásárhelyi gyermekek érdekét nézi. A Hód Úszó SE nem kér a megfélemlítésből, a zsarolásból, a politikai támadásoktól. Sportolni, versenyezni szeretnénk, és sikereket hozni ennek a közösségnek.”