Szoborkert a Népkertiben 6

Rendhagyó programmal jelentkezik a Szeretem Vásárhelyt Egyesület: Szoborkert nyílik szerdán a Népkerti Sörözőben, ahol V. Nagy Nándor képzőművész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás célja a kulturális élet fellendítése, illetve az, hogy olyanokhoz is eljusson a művészet, akik keveset járnak múzeumba.

A rendezés alatt álló tárlatról kedden tartottak beharangozó sajtótájékoztatót, amelyen Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt elnök-helyettese ismertette: egy minden szempontból rendhagyó és egyedi rendezvényt szerveznek a városban élők számára. – Büszkék vagyunk arra, hogy a tagjaink a legkülönfélébb hivatással foglalkoznak, és most úgy döntöttünk, hogy V. Nagy Nándor műveit állítjuk ki a Népkerti Söröző kerthelyiségében. Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy ne csak nézzünk, hanem lássunk is – mondta Juhász Tünde.

Szoborkert a Népkertiben 3

V. Nagy Nándor szerint ez az alkalom szerencsés találkozás az egyesület, a képzőművészet és a vendéglátás között. – Ezeket a kulturális értékeket a legtöbbször raktárban, műtermekben tárolom, azonban a szobrok sokkal inkább valók kertbe, mint zárt térbe. Így a természetes közeg által azokhoz is eljuthat a művészet, akik kevesebbet járnak galériákba, múzeumokba – fejtette ki a művész.

Szoborkert a Népkertiben

Daru Árpád, a Szeretem Vásárhelyt tagja mindezt azzal egészítette ki: hagyományőrző szándékkal rendezik meg a kiállítást, amiből remélik, hogy sorozat jön létre. A cél a vásárhelyi képzőművészet ápolása és a kulturális élet felpezsdítése.

Szoborkert a Népkertiben 7

A Szoborkertben a szobrok mellett kisplasztikák és grafikák is lesznek, több mint húsz alkotást láthatnak majd a Népkertibe érkezők. A megnyitót augusztus 26-án, szerdán 18 órától tartják, amelyhez a zenei kíséretet az Ebass project biztosítja. A zenekar ez alkalommal trió felállásban reagál a kiállítás hangulatára sokszínű zenei világokon keresztül, improvizációval fűszerezve. A formáció tagjai: Heigl László nagybőgő, billentyű, zenei alapok, Munkácsi Ádám fuvola, effektek, billentyű, Patai Roland lemezjátszó, elektronika, szemplerek, beatek.

Szoborkert a Népkertiben 2

A tárlatot az időjárás függvényében a nyár végéig tekinthetik meg az érdeklődők.

Szoborkert a Népkertiben 1 Szoborkert a Népkertiben 5 Szoborkert a Népkertiben 4