Barta Róbert beolvasott: soha nem voltak még ilyen elhanyagoltak a külterületek

Barta Róbert, Márki-Zay Péter egykori külterületi képviselőjelöltje a Facebookon terjedelmes posztban fejtette ki a véleményét a városvezetéssel kapcsolatban. Úgy véli: Hódmezővásárhelyből Harcmezővásárhely lett, illetve az elmúlt 20 évben soha nem voltak ennyire elhanyagoltak a közterületek, mint most.

„Tudomásunkra jutott, hogy a Szikáncs Iskola épületén kicserélték a zárat. Ezzel még nem is lenne probléma! De Szikáncson van egy 14 főböl álló polgárőrség, akik  mai napon szerettek volna egy kis megbeszélést tartani, de nem tudtak be menni az épületbe! Senkitől nem kaptak értesítést, hogy pakoljanak ki, vagy egy kulcsot, amellyel a továbbiakban is tudják használni az irodát! Kettő évtizedes munkájukat amelyet társadalmi munkában idejüket nem kímélve teszik, így jogosan érzik megbecsületlennek” – kezdte a posztját Barta Róbert. Hozzátette: jelenleg borzasztó állapotok uralkodnak az épület körül, elhanyagolt méteres gaz van, lecsúszott cserepek, beázik az egész.

Az egykori képviselőjelölt kifejtette: „elegem van a városvezetés semmittevéséből, és undorítónak tartom, ahogyan leamortizáljátok politikai kicsinyességetek miatt az épületeket és ahogy a külterületi kultúrát földbe tapossátok!”

„Te, Péter, jelen pillanatban nem az embereket képviseled, hanem egyes pártokét! Az országos politikádról annyit, hogy képes vagy egy 45 ezres várost önös célból harcmezővé változtatni! Ezért sokan más településeken HARCMEZŐVÁSÁRHELYKÉNT emlegetik városunkat!” – olvasható a bejegyzésben.

„De a külterület hanyagsága az épületek lepusztultsága miatt csak ti vagytok a felelősek. Az elmúlt 20 évben soha ilyen elhanyagolt nem volt egyetlen külterület sem! Elvárnám, hogy a következő héten egy lakossági fórum keretében gyertek ki és beszéljetek a falusi emberekkel” – zárul Barta Róbert posztja.