Egyházzenei áhitat a református ótemplomban 1

Balatoni Sándor orgonaművész szavait idézve egy könnyed barokk orgona-ária hangversenyre várja a Filharmónia Magyarország a hódmezővásárhelyi közönséget augusztus 22-én, szombaton 20 órára a Református Ótemplomba. Az OrgonaPont sorozat Concerto bel canto című estjén Balatoni Sándor Kuti Ágnes énekművésznővel ad közös koncertet.

A hangszerek királynőjét, a vásárhelyi ótemplom több mint 120 éves soukenik-i orgonáját Balatoni Sándor, a Pannon Filharmonikusok orgonistája, a Mecsek Kórus karnagya, számos orgonaverseny és kórusműpályázat díjazottja, Junior Príma-díjas orgonaművész szólaltatja meg a szombat esti koncerten. Partnere Kuti Ágnes énekművész lesz, aki Pécsett magánének szakon tanít, továbbá a pécsi bazilika Mozart Kórusának szólistája, számos templomi koncerten, misén, filharmóniai koncertsorozaton szerepelt. Az augusztus 22-diki hangversenyen többek között Bach, Händel és Vivaldi muzsikái is felcsendülnek a Református Ótemplomban.

Jegyek válthatóak 2900 forintos áron a Filharmónia Magyarország szegedi irodájában (6720 Szeged, Klauzál tér 7., +36 62 425 260), a koncert előtt a helyszínen, valamint online a www.jegymester.hu oldalon.

Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt biztosítanak.