Több millió forintra pályázhatnak a vásárhelyi egyesületek 2

Sportlétesítmények fejlesztésére, programok szervezésére, szabadtéri piac kialakítására, illetve digitális eszközök beszerzésére is igényelhetnek forrást a vásárhelyi sportegyesületek és civil szervezetek. A téma kapcsán információs napot tartottak hétfőn délelőtt az Emlékpontban.

A vásárhelyi önkormányzat 2016-ban egy TOP-os pályázatot nyújtott be közösségi terek és tevékenységek fejlesztésére. A város összesen 400 millió forintot nyert el erre a célra, amiből 200 milliót infrastrukturális beruházásokra költenek, 200 millióból pedig a civil szervezetek kapnak lehetőséget beruházásokra.

Több millió forintra pályázhatnak a vásárhelyi egyesületek 3

A „Közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések” című projektben „Sport és rekreációs célú fedett és szabadtéri közösségi helyszínek fejlesztése” pályázati felhívás is szerepel, amiről hétfőn tartottak tájékoztatót.

Több millió forintra pályázhatnak a vásárhelyi egyesületek

Walterné Böngyik Terézia, a Helyi Akciócsoport elnöke a megnyitón elmondta, ennek pályázati kerete 37,4 millió forint, és egy civil szervezet, egyesület 3 és 20 millió forint között igényelhet forrást sportlétesítmények fejlesztésére, programok szervezésére, szabadtéri piac kialakítására, illetve sport- és digitális eszközök beszerzésére, pótlására.

Több millió forintra pályázhatnak a vásárhelyi egyesületek 1

A pályázat kitöltéséhez szükséges adatlap és további információk ITT találhatók, míg segítségkérés és a beadás a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal 1-es irodájában, a Helyi Akciócsoportnál lehetséges. A benyújtási határidő augusztus 31.

Több millió forintra pályázhatnak a vásárhelyi egyesületek 6

Mint elhangzott, a településen legalább 60 sportegyesületet tartanak számon, amelyek közül mintegy 30 működik aktívan, napi szinten.