Vásárhely zarándoklat 6

Szombat reggel Hódmezővásárhelyre érkezett a Szegedi Őserő Dalárda közössége, hogy Trianon századik évfordulójára emlékezzen. A szervezet a centenárium alkalmából zarándoklat indított, így a megye számos emlékművénél fejet hajt az 1920-as események előtt.

A zarándokokat Kalmár Ferenc miniszteri biztos és Bálint Gabriella, a KDNP helyi szervezetének elnöke fogadta a Szent István téri Országzászlónál.

Vásárhely zarándoklat 4

Kalmár Ferenc elmondta, dicséretre méltónak tartja a kezdeményezést, hogy a Szegedi Őserő Dalárda tagjai végigjárják a megye emlékműveit. – Trianon alapjaiban megrázta az országot, azonban a nemzet nem roppant meg. Nem a múltba, hanem a jövőbe kell tekinteni, és a kormány olyan nemzetpolitikát folytat, ami megpróbál választ adni a száz évvel ezelőtt történtekre. Hangsúlyozzuk, hogy minden magyar számít, bárhol is él, illetve szorgalmazzuk a szülőföldön való maradást, boldogulást – fejtette ki a miniszteri biztos.

Vásárhely zarándoklat 7

Bálint Gabriella megemlítette: az első világháborúból Vásárhely az országos átlagnál jóval több katonával vette ki a részét. – A városban és a környékén az ország többi részéhez képest háromszor több volt az áldozatok száma, szinte nem volt olyan család, amelyik ne gyászolt volna – elevenítette fel a képviselő.

Vásárhely zarándoklat 8

A Szegedi Őserő Közösség 2014 végén alakult. Nemzeti, keresztény érzelmeket vallanak, és az a céljuk, hogy ébren tartsák a hazafias érzelmeket, illetve felébresszék a magyarságtudatot az emberekben.

Vásárhely zarándoklat 3

A zarándokok Vásárhely után Székkutason emlékeztek a trianoni békediktátumra.

Vásárhely zarándoklat 9

Vásárhely zarándoklat 1

Vásárhely zarándoklat 2