Jó reggelt, Vásárhely! 597

Szerdán hazánk nagy részén sok lesz a napsütés, kora reggel 15-20, napközben 28-33 fok várható. 75 évvel ezelőtt a mai napon alakult meg a Magyar Újságírók Szövetsége.

Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) a legnagyobb múltú és létszámú médiaszervezet Magyarországon. Mintegy ötezres tagságában – szakosztályokba, vidéki klubokba szerveződve – az írott és az elektronikus sajtó, a széles értelemben vett kommunikációs szakma minden képviselője jelen van: újságírók, szerkesztők, fotósok, karikaturisták, designerek, szóvivők és pr-szakemberek.

A tegnapi nap legfontosabb hírei:

– Templom állott, most kőhalom… melyet hamarosan belep a gaz, és elfeledi a több száz éves falakat a diverzgyep. „Csak abban bízok, hogy a jelenlegi városvezetés is olyan gyorsan lesz az enyészeté, amilyen gyorsan leamortizálják a várost, és a legszebb, legrégebbi emlékeinket…” – írja olvasónk, Kitti, aki a Csomorkányi templomromnál tapasztalt állapotokra panaszkodik.

Már a padok is veszélyesek Vásárhelyen, így nem ajánlatos megpihenni rajtuk, főleg nem a Népkertben.

– Vlagyimir Putyin elnök kedden bejelentette a Covid-19 koronavírus elleni első orosz vakcina hivatalos bejegyzését.

– Alig bírja ki, hogy ő is el ne nevesse magát: a balliberális politikus azt vizionálja, hogy tömegek akarják az ország élére. Ez aztán még az ellenzéki tévézés doyenjét is padlóztatta.

Boldog névnapot kívánunk minden Klára nevű olvasónknak!

Ezen a napon történt:

1908 – Elkészült az első Ford T-modell

1687 – Megvívták a második mohácsi csatát, ahol Károly herceg katonái megverték Szulejmán nagyvezér hadait

1930 – Megszületett Soros György magyar származású amerikai üzletember

1953 – A Szovjetunió felrobbantotta az első hidrogénbombáját Szibériában

Jó munkát, kellemes napot!