Elkezdte a felkészülést a HLKC!

Július 20-án elkezdte a felkészülést az NB II-es bajnokságra a HLKC felnőtt csapata. A lányok azóta is maximális erőbedobással készülnek a szeptemberi bajnoki rajtra. A célokról Áncsán István ügyvezető beszélt.

Általánosságban úgy szoktunk fogalmazni, hogy tegyünk meg mindent, ami rajtunk múlik és akkor már biztosan nem lehetünk elégedetlenek. Alapvetően viszont néhány éve egy új koncepció mentén kezdtük el felépíteni a csapatot, minél nagyobb lehetőséget biztosítva a saját nevelésű fiataloknak, a vásárhelyi játékosoknak. Mindezzel azonban a céljainkat is behatároltuk. Nem tudunk és nem is akarunk túlzottan sok légióst vagy nem vásárhelyi kötődésű játékost a felnőtt csapatban. A célunk mindezzel együtt az, hogy a hamarosan induló bajnokságban is a dobogós helyek valamelyikét megszerezzük. Látni kell, hogy az Algyő egy nagyon erős csapat a régióban, komoly anyagi lehetőségekkel. A realitást nézve úgy gondolom, hogy velük nem vehetjük fel a versenyt, ezt a józan gondolkozás mondatja velem. Természetesen ellenük sem feltartott kézzel fogunk pályára lépni, de őt NB I-es múlttal rendelkező játékosokkal rendelkeznek. Mi saját nevelésű fiataljainkban bízunk. Az Algyő mellett pedig ott a Gyula vagy a Békéscsaba II-es számú csapata, akik szintén komoly játékerőt képviselnek. Mindezekkel együtt bízom benne, hogy versenyben tudunk lenni a bajnoki címért, ahogy az az elmúlt csonkaszezonban is megtörtént. A csapatunk életkora, a mutatott, dinamikus játék, amit próbálunk kialakítani, a közönség visszajelzése mind azt igazolja, hogy jó úton járunk” – mondta el Áncsán István.

A bajnoki szezon a tervek szerint szeptember 13-án kezdődik, a HLKC idegenben, a Gyula otthonában indíthatja a szezont. Szeptember 20-án pedig hazai pályán a Békéscsabai ENKSE U22-eseivel játszunk!