Össze-vissza beszél Márki-Zay a Bessenyei-botrányról

Alig bírja ki, hogy ő is el ne nevesse magát: a balliberális politikus azt vizionálja, hogy tömegek akarják az ország élére. Ez aztán még az ellenzéki tévézés doyenjét is padlóztatta.

Az elmúlt hetekben többször megírtuk: miközben városában politikai botrányt politikai botrányra halmoz (könyvtárbukta, spiclitörvény, diverzgaz, a politikai ellenoldallal szembeni permanens gyűlöletkeltés etc.), egyre harsányabban és hangosabban jelentkezik be a balliberális tábor közös miniszterelnök-jelölti pozíciójára Márki-Zay Péter. A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezére nemrég az ATV-ben coming outolt, majd az Azonnalinak és a Blikknek kinyilatkoztatta, nem kis önbizalommal saját magát tartja Orbán Viktor ideális kihívójának. A balliberális médiahakni során a Klubrádióban kifecsegte, az ellenzéki pártok ugyan nem keresik, hogy álljon a szivárványos összeborulás élére, ennek ellenére végtelen „messiási” küldetéstudattal hisz saját miniszterelnök-jelölti, ha tetszik: kormányfői alkalmasságában. Miközben azt is bekamuzta: nincs személyes ambíciója ebben a történetben, azaz „önfeláldozásból” lenne miniszterelnök-jelölt…

A Márki-Zay-show az MSZP-közeli Hírklikken érte el augusztusi csúcspontját: ahogy mondani szokás, ha csak egy videót néz meg, ez legyen az! A vásárhelyi polgármesternek még a sokat látott öreg tévés rókát, a balliberális újságírás doyenjét, a 71 esztendős egykori MTV-s és ATV-s szerkesztő-műsorvezetőt, a Pulitzere-emlékdíjas Bánó Andrást is sikerült padlóztatnia azzal a képtelen állításával, hogy nem ő akar indulni a balliberális miniszterelnök-jelölti előválasztáson, hanem annyian állnak mögötte, hogy egyszerűen nem mondhat nemet. (Aminek egyébként bő egy éve, a Gyurcsány-párti Kálmán Olgával közös könyvében ágyazott meg.)

Ezzel a kijelentésével Bánót is lehidaltatta, aki érezhetően és őszintén megdöbbent a politikusi nagy mellényen, s talán még e percben is kutatja Márki-Zay mögött a tömegeket. A jelenetsor pikantériája, hogy még mintha a „főhős” arcizmai és szája is mosolyra mozdulnának az abszurd megnyilvánulás kapcsán: az országos politikai babérokra törő, a miniszterelnök-jelölti pozícióért görcsösen kapaszkodó MMM-elnök a jelek szerint alig bírja ki, hogy el ne nevesse magát saját mellébeszélésén.

Szóval, csak „erős” idegzetűeknek!

– Én Önt egy nagyon nyílt és egyenes embernek ismerem, tehát gondolom, hogyha én most megkérdezem, hogy akar-e indulni az előválasztáson, akkor nem fogja azt mondani, hogy nem.

– Nem fogom azt mondani, azt sem, hogy igen, megmondom, miért. Mert nem én akarok indulni az előválasztáson, hanem OLY SOKAN GONDOLJÁK, HOGY NEKEM EL KELL INDULNI, HOGY ÉN ERRE NEM MONDHATOK NEMET.

– Na!!!